Kynuté kokosové rohlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenKynuté rohlíčky s příchutí kokosu v sobě ukrývají kokosové mléko, strouhaný kokos i kokosovou mouku. Při pečení provoní celý dům a jejich křehká chuť výborně doplní vaši…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kynuté rohlíčky s příchutí kokosu v sobě ukrývají kokosové mléko, strouhaný kokos i kokosovou mouku. Při pečení provoní celý dům a jejich křehká chuť výborně doplní vaši…
Vynikající kynutá vánočka z těsta zadělaného smetanou ke šlehání je nadýchaná a jemná jako peříčko. Po upečení ji potřete máslem s medem a docílíte úžasné vůně, lesku a…
Vánoce se kvapem blíží a tak je na čase pomalu rozmyslet, kterými druhy cukroví letos překvapíme své blízké. Vyzkoušejte ledové zvonečky, chutnající lehce po oříšcích a…
Vánoček není nikdy dost. Obvykle se pečou po celý advent - na zkoušku, a pak si na ně člověk zvykne tak, že už si bez nich jen těžko dokáže představit ráno. V tomto…
Pokud už vás omrzel klasický pletený tvar vánočky, vyzkoušejte jiný motiv - Santu Clause. Tvarování je sice trochu náročnější, ale těsto je tužší, takže by se vám s ním…
Vánočka ze špaldové mouky patří mezi luxusnější verze vánoček. Díky oblíbené špaldové mouce má lehce oříškovou chuť, která je ještě podpořena přidanými ořechy. Špaldová…
Vánočka s máslem a sádlem je nadýchaná a jemná a určitě vám zachutná. Dvojité kynutí chce sice svůj čas, ale odměnou bude správně nakynutá vánočka, která při pečení…
Vánoce jsou pomalu za dveřmi a tak je již pomalu na čas začít přemýšlet nad tím, jakými různými druhy cukroví potěšíme naše blízké. Vyzkoušejte upéct křehké kolečka z…
Slaný koláč s hráškem vypadá lákavě už na první pohled. Neutrální chuť křehkého těsta doplní slaná niva, hrášek a šunka. Koláč můžeme servírovat jako pohoštění pro…
Kakaové slepované cukroví je oblíbená klasika, která nesmí chybět na žádném vánočním stole. Jemné kakaové těsto se rozplývá na jazyku, stejně jako pikantní marmeláda.…
Pokud již nyní plánujete silvestrovskou oslavu, máme pro vás tip na skvělé občerstvení v podobě křehkých cibulových košíčků, plněných lososovo-ricottovým krémem. Krásně…
Bulgur je velmi zdravý a má široké možnosti využití. Nahradíme jím rýži v rizotu, zavaříme do polévky, nebo ho přidáme do salátů. Připravit z něj můžeme i chutné pečené…
Receptů na vánoček není nikdy dost, stejně jako vánoček. Tento recept by si ovšem zasloužil chlapskou ruku, aby se s těstem nemusela ručně hníst žena. Strávíte spolu…
Sladká tečka po nedělním k obědě, k šálku dobré kávy, přijde vhod. Tímto koláčem své blízké doslova překvapíte, naleznete v něm totiž tři náplně, jablečnou, makovou a…
Koblihy jsou dokonalou pochoutkou, která potěší každého milovníka sladkých moučníků. S jemným a nadýchaným těstem, které se rozplývá na jazyku a lahodnou náplní, si…
Drobná srdíčka plněná chutnou náplní z máku a povidel připravíme snadno a rychle. Hodí se jen tak na zakousnutí ke kávě, pro návštěvu, nebo je můžeme připravit na…
Linecké cukroví je jedním z nejoblíbenějších druhů vánočního pečiva, které zdobí české domácnosti již po generace. Jeho křehké máslové těsto a jemná vůně vanilky v…
Koblihy plněné šunkou jsou netypickým pojetím tradiční dozlatova vysmažené pochutiny. Kynuté těsto vykrojíme a naplníme oblíbenou uzeninou. Po usmažení je pak dozdobíme…
Pohanka je pseudoobilovina s nezaměnitelnou, zemitou chutí, která se na našem území pěstovala pro svou nenáročnost a výživové vlastnosti. Tato polévka kombinuje skvělou…
Oblíbený segedín v lehčí a zdravější verzi, která zapadá do pravidel dělené stravy! Kombinace šťavnatého masa, kysaného zelí a smetany doplněná celozrnnými knedlíky z…
Sladký, dozlatova upečený bochánek z kynutého těsta tradičně pečeme na Velikonoce. Do těsta přidáme rozinky namočené v rumu, kandované ovoce a sekané mandle. Horní část…
Jidáše, lahodné tradiční pečivo patřící ke svátkům jara, je lehké na přípravu, zvlášť, pokud máte pomocníka v domácí pekárně. Vytvarujete a upečete požadované tvary…
Barevní ptáčci z lineckého těsta jsou křehkou a hravou pochoutkou, která přinese svěží atmosféru na váš stůl. S jejich jemným máslovým těstem a roztomilým tvarem si…