Bramborový koláč se špenátem a vejci
Recept ještě nebyl hodnocenSytý slaný koláč zvládne nahradit oběd. Přesně takový je koláč z bramborového těsta, ve kterém nalezneme vařená vajíčka a dva druhy náplní, špenátovou a bramborovou.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sytý slaný koláč zvládne nahradit oběd. Přesně takový je koláč z bramborového těsta, ve kterém nalezneme vařená vajíčka a dva druhy náplní, špenátovou a bramborovou.…
Pohanka je pseudoobilovina s nezaměnitelnou, zemitou chutí, která se na našem území pěstovala pro svou nenáročnost a výživové vlastnosti. Tato polévka kombinuje skvělou…
Trubičky z dobrého těsta s rozinkami jsou podobné štafetkovému těstu a po upečení je můžeme celé nebo zčásti máčet v čokoládě a plnit krémem.
Trubičky z dobrého těsta s rozinkami jsou podobné štafetkovému těstu a po upečení je můžeme celé nebo zčásti máčet v čokoládě a plnit krémem.
Jidáše, lahodné tradiční pečivo patřící ke svátkům jara, je lehké na přípravu, zvlášť, pokud máte pomocníka v domácí pekárně. Vytvarujete a upečete požadované tvary…
Barevní ptáčci z lineckého těsta jsou křehkou a hravou pochoutkou, která přinese svěží atmosféru na váš stůl. S jejich jemným máslovým těstem a roztomilým tvarem si…
Na Velikonoce se tradičně peče nádivka, hlavička, z masa. Je jakýmsi pomyslným znamením přechodu z půstu k hodování. V tomto receptu je použito jak uzené, tak i vepřové…
Vajíčka z barevného lineckého těsta jsou nejen lahodnou sladkostí, ale i veselou ozdobou velikonočního stolu. Kombinace jemného máslového těsta a hravých barev udělá…
Tradiční velikonoční jidáše, které připravujeme na Zelený čtvrtek, chutnají díky medu a dostatku másla v těstě výborně. S přípravou nám může pomoci i domácí pekárna,…
Indiánky znají všichni jako oblíbené špičky, skládající se z bufleru, sněhového krému a čokoládové polevy. Vyzkoušejte je však připravit o trošku jinak, a to naplacato.…
Sladké kynuté bochánky plněné banánem, tvarohem a Nutellou upečte dětem k nedělní svačině nebo jako pohoštění pro koledníky. Do těsta se přidává sušené droždí, nemusíte…
Malé a velké hvězdy budou skvostem vánočního stolu. S těstem se dobře pracuje, snadno se tvaruje a je ideálním doplňkem k tradičním vánočním druhům na míse s cukrovím.
Linecké cukroví ve tvaru zvířátek potěší o Velikonocích ty nejmenší koledníky. Kombinace křehkého těsta, pomazaného sladkou marmeládou, vykouzlí vašim dětem úsměv na…
Univerzální kynuté těsto využijete minimálně dvakrát do roka. Na vánočku a na mazanec. V obou případech se s upečeným sladkým dílem můžete podělit okolím, jelikož z…
Jarní pozdrav v podobě dortu udělá radost celé rodině. Dort ve tvaru květináče, doplněný květy z modelovací hmoty a jedlými kamínky, krásně ozdobí sváteční stůl, a může…
Jarní pozdrav v podobě dortu udělá radost celé rodině. Dort ve tvaru květináče, doplněný květy z modelovací hmoty a jedlými kamínky, krásně ozdobí sváteční stůl, a může…
K Velikonocům jistě patří sladkosti, které si děti vykoledují. Zároveň jim však můžeme připravit něco netradičního, co udělá určitě dojem. Máslové sušenky, které na sebe…
Velikonoce se blíží, tak si s námi zkuste upéct ořechového beránka podle tohoto léty prověřeného receptu. Pocukrovaný nebo politý polevou pak bude ozdobou každého stolu…
Jemný a nadýchaný kokosový mazanec je skvělou velikonoční pochoutkou, která ozvláštní sváteční stůl. Díky kokosu má příjemně exotickou chuť a zůstává dlouho vláčný.…
Tradiční velikonoční pečivo - mazanec se pekl už na Bílou sobotu, aby byl nachystán na nedělní snídani. Ještě před ní ale hospodyňky šly s mazancem do kostela pro svaté…
Helena Růžičková uměla rozesmát i dobře pohostit. Sama jídlo milovala a s láskou ho chystala rodině i přátelům. Její recept se řadí k osvědčené klasice. Tento poctivý a…
Pečení beránka ze sladkého těsta patří mezi oblíbené velikonoční tradice. Po upečení je nejjednodušší zdobení vychladlého beránka lehce pocukrovat jemným moučkovým…
Těstoviny jsou ideální jídlo pro uspěchané dny, kdy nechceme trávit příliš času v kuchyni. Připravte je například s brokolicí. Díky smetanové omáčce nejsou vůbec suché a…