Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelenina v bylinkové páře s holandskou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Díky vaření v páře si zelenina uchová krásnou svěží barvu a více vitamínů. Zároveň je křupavější a má lepší chuť. Bylinková pára jí dodá příjemnou vůni. Doplnit ji stačí klasickou jemnou holandskou omáčkou.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 905 kJ /
1 172 kcal
Bílkoviny15,26 g
Tuky95,25 g
Vláknina7,60 g
Cholesterol 681 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy28,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme kastrol s napařovacím sítkem. Na dno nalijeme asi 2-3 cm vody, aby sítko nebylo ponořené. Krok 2: Do vody vložíme směs oblíbených bylinek a zázvor nakrájený na kousky. Do sítka vsypeme očištěnou zeleninu nakrájenou na větší kousky. Přivedeme k varu, ztlumíme teplotu a necháme vařit v páře 10-15 minut, aby zelenina byla křehká. Krok 3: V misce v parní lázni vyšleháme žloutky s vínem, až vznikne světlá pěna. Máslo necháme rozpustit a postupně zašleháváme do omáčky. Když má omáčka správnou hustotu, odstavíme ji a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Krok 4: Podáváme s připravenou zeleninou.

TIP: Jak vařit zeleninu v páře

Zveřejněno 22. 8. 2024 08:01

Poznámka autora poslirecept

Bylinky můžeme použít i jiné, které máme rádi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelenina v bylinkové páře s holandskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERPXN

Podobné recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelenina v bylinkové páře s holandskou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERPXN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
zázvor čerstvý, rozmarýn, tymián, šalvěj, karotka, květák, kapusta růžičková, lusky fazolové, žloutek, víno bílé, máslo, šťáva citronová, sůl, pepř bílý mletý

Přidat fotografie receptu