Ledová káva - Frapé
Recept ještě nebyl hodnocenVezmeme si 300 ml sklenici. Dáme do ní kávu (kdo sladí tak i cukr) a zalijeme trošičkou horké vody, aby se káva a cukr lépe rozpustili, a pořádně rozmícháme. Do cca…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vezmeme si 300 ml sklenici. Dáme do ní kávu (kdo sladí tak i cukr) a zalijeme trošičkou horké vody, aby se káva a cukr lépe rozpustili, a pořádně rozmícháme. Do cca…
Galaretku připravíme podle návodu a naplníme jí připravené skleničky. Jahody nakrájíme, část opatrně vložíme do galaretky a necháme v lednici dobře ztuhnout, nejlépe…
Do poharu dame 2 lzice vanilkove zmrzliny a navrch pokladame kousky jahod. Potom dame jahodovou zmrzlinu cca zase 2 lzice, a pak merunky....a pak se to bude opakovat…
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jadřinec a bubáka, ale stopku ponecháme. Lístkové těsto rozmotáme, podle velikosti půlek hrušek nakrájíme na obdélníky a poloviny…
Vždy dvě sušenky spojíme zmrzlinou k sobě, pokud půjde, boky obalíme v müsli a dáme zmrznout do mrazáku.
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce. Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na silnější plátky. Poklademe je na těsto, do středu plátku dáme džem a…
Dětem uděláte radost, když jim zmrzlinu nasevírujete takhle. Pokud budete panáčka dávat až navrch zmrzlinového poháru, pomozte si tím, že do zmrzliny zabodnete špejli a…
Troubu předehřejeme na 120°c. Na plech položíme pečící papír. Bílky se solí dáme do větší mísy. Šlehačem zhotovíme pevnou pěnu. Pomalu do sněhu přidáváme cukr.…
Kokos si zalejeme horkým mlékem a necháme několik minut louhovat. Vzniklé mléko necháme schládnout, přelijeme ho do sklenice, ve které jej budeme podávat a navršíme na…
Troubu předehřejeme na 120°c. Na plech položíme pečící papír. Bílky se solí dáme do větší mísy. Šlehačem zhotovíme pevnou pěnu. Pomalu do sněhu přidáváme cukr.…
Nejprve si rozehřejeme čokoládu - to trvá nejdéle. Podle toho, jakou máte velikou chuť, si naberte libovolnou zmrzlinu. Vezmeme si kompot (klidně nezakompotované…
Troubu předehřejeme na 120°c. Na plech položíme pečící papír. Bílky se solí dáme do větší mísy. Šlehačem zhotovíme pevnou pěnu. Pomalu do sněhu přidáváme cukr.…
Nejprve si vyndáme zmrzlinu na 5-10 minut. Mezitím si rozmixujeme, případně rozmačkáme ovoce (já měla ananas). Když je zmrzlina tak akorát, tak do ní vlijeme šťávu a…
Do poháru dáme porci zmrzliny, zalijeme studenou kávou a rumem. Nakonec ozdobíme šlehačkou, přidáme trubičku, bonbón a mátu.
Kondenzované mléko svaříme s medem.Po vychladnutí směs smícháme s jogurtem a vyšlehanou smetanou. V zakryté nerezové misce krém vložíme do mrazničky a necháme ztuhnout.…
Hrušky oloupeme, vykrájíme vnitřek a namočíme v misce do vína.V hlubokém talíři smícháme cukr se skořicí a hrušky obalíme.Do půlky hrušky dáme kousek másla, přiklopíme…
Šlehačku vyšleháme do tuha a smícháme se zakysankou, vanilkovým a moučkovým cukrem. Dále vmícháme pokrájené jahody a borůvky. Na talíř dáme kulaté piškoty a okolo nich…
Ananas očistíme, nakrájíme na kolečka a zbavíme dřevnatého středu.Kolečka ananasu pokapeme medem a posypeme cukrem. Grilujeme na suché grilovací pánvi, malinko zakapeme…
Na pečící plech dáme teflonovou fólii, okraj sklenice o průměru zhruba 8,5 cm vložíme do mouky a pak malinko ťukneme na plech - uděláme si obrysy koleček. Není to ale…
Milovníci kávy v létě zajisté ocení ledovou verzi jejich oblíbeného nápoje. Za pomocí šejkru do pěti minut připravíte osvěžující kofeinový nápoj, který můžete dozdobit…
Nejdříve obkreslíme na pečící papír dno pánve o 3 cm širší a čtyřikrát vystřihneme. Ušleháme smetanu se ztužovačem a cukrem a dáme spolu se zmrzlinou do lednice, aby…
Odměříme si 0,5l mléka, vsypeme 1 pudinkový prášek, pořádně promícháme a vlijeme do kastrolu, přidáme 2,5 lžíce cukru a za stálého míchání na středním ohni vaříme.…
Hrušky nemusí být jen součástí pečených moučníků nebo sloužit jako povidla. Tento recept přináší netradiční kombinaci hrušky a zmrzliny. Půlky hrušek povaříme v karamelu…
Grilované ovoce je jistě netradiční pochoutkou. Kousky oblíbených druhů ovoce doplníme máslem a cukrem. Zabalené v alobalu necháme projít grilem. Hotové podáváme ideálně…