Co jedl dávný Bivoj? Kance asi jen občas, běžnější byli ptáci, ale také ryby, obilné kaše i dnes zapomenutá vikev
Vynikající zeleninová polévka minestrone podle Pavla Drdela: Použijte klidně starší zeleninu, radí šéfkuchař
Hrachová polévka s párkem podle ČSN: Její chuť vylepšuje mletá paprika a příjemně voní po majoránce a česneku
5 foto Hodnocení 358× Jak udělat koblihy z jogurtu? Nadýchané nekynuté koblížky jsou bleskově hotové
Úklidové prostředky ze spíže: Citron, ocet a coca cola odstraní vodní kámen, soda pomůže zlikvidovat pachy
6 foto Hodnocení 34× Kam dát kypřicí prášek a kam jedlou sodu? Záleží na tom, jaký moučník právě pečeme
15 foto Hodnocení 4× Jak vyčistit ucpaný odtok u dřezu? Máme několik rad, jak si poradit i bez chemie
12 foto Nejjednodušší chleba na světě podle Josefa Maršálka: Díky podmáslí je krásně vláčný a díky sodě nadýchaný i bez kynutí
7 foto Hodnocení 5× Chyby při umývání zeleniny a jak na ně: Čisté ruce jsou základem celého procesu
Hodnocení 167× Jak nabarvit vajíčka pomocí obarvené sody a octa: Kraslice získají netradiční vzhled
Kypřicí prášek versus jedlá soda: Jaký je mezi nimi rozdíl, jak fungují v těstě a lze je vzájemně nahradit?
Když nemáte prášek do pečiva: Na výrobu domácího kypřidla stačí jenom tři suroviny a výsledek je zaručený
9 foto Půlhodina zábavy a domácí tavený sýr jen ze tří surovin je na stole! Je levnější, zdravější a jemnější než z obchodu
Jak účinně odstranit zápach z plastových krabiček na jídlo? Pomůžou staré noviny, káva, soda i octová voda
Hodnocení 41× Jak na to, aby těsto bylo nadýchané? Šest tipů na oblíbená kypřidla pro dokonalé moučníky
Hodnocení 11× Jak ochránit vyřezanou dýni, aby vydržela opravdu dlouho? Ne, není třeba umět čarovat, ale je v tom trochu alchymie
Josef Maršálek: Pečení vás naučí trpělivosti a respektu k surovinám i k lidem, nikomu bych nedovolil, aby mi to zprotivil
Výborné sýrové bramboráčky pro začátečníky: Křupavé placičky zvládne připravit do 30 minut podle snadného postupu každý
Jak pěstovat doma řeřichu? Krásně ozdobí nejen velikonoční stůl a dochutí jídlo, její pěstování zvládne i zahradnický začátečník