Čím nahradit prášek do pečiva? Rady pro snadné pečení
Prášek do pečiva, neboli kypřicí prášek, je kypřidlo, které uvolňováním bublinek oxidu uhličitého zvětšuje objem těsta a činí ho lehkým a nadýchaným. Prášek okamžitě reaguje s kapalinami v těstě, proto se spolu s moukou přidává až nakonec.
Některé moučníky nebo pečivo se bez kypřicího prášku neobejdou. Může se stát, že ho zapomeneme koupit a proto musíme experimentovat a prášek do pečiva nahradit jinými ingrediencemi. Poradíme vám, jak na to.
Čím nahradit kypřicí prášek
Můžeme použít sodu, droždí nebo si prášek vyrobit sami:
- Připravíme si kyselinu citrónovou a sodu, které smícháme se škrobem (pohlcuje vlhkost) a uchováváme v chladu.
- Také z jednoho dílů sody a dvou dílů vinného kamene připravíme prášek do pečiva, který uchováme ve vzduchotěsné nádobce.
- Přidáním perlivé minerálky piškotové těsto nakypříme, ale musíme pracovat rychle. Nehodí se do tužších těst.
Náhražky prášku do pečiva můžete vyzkoušet při přípravě zakysaných lívanečků podle našeho videa - zaručeně se vám povedou:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 6 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 19 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
Banánové minikoblihy jen ze dvou ingrediencí: Do deseti minut máte na stole vynikající sladké dobroty
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Komentáře