Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak na vánočku, aby se nerozjela? Poradíme vám 4 vychytávky pro její dokonalý tvar
Zdroj: Toprecepty

Klasickým pečivem pro sváteční snídaně o vánočních svátcích je kynutá vánočka. Podáváme ji suchou či namazanou máslem a marmeládou spolu s kávou, čajem nebo kakaem. Spolu s cukrovím je také součástí odpoledního pohoštění.

Kynutá vánočka je příjemným zakončením předvánočního pečení. O to větší nás čeká zklamání, když se vánočka, jinak krásná, na plechu rozjede nebo sjede do strany. Poradíme vám, jak tomu zabránit.

Jak připravit vánočku, aby se při pečení nerozjela

Už naše babičky tyto způsoby používaly:

  1. Do vánočky před vložením do trouby zapíchneme 3–4 špejle.
  2. Vánočku můžeme zafixovat našikmo zapíchnutými špejlemi z boku.
  3. Vánočka, upletená z několika pramenů najednou, také nesjede.
  4. Dobře vykynutá vánočka udrží svůj tvar, protože nedojde k prudkému nabytí těsta v troubě.

Jak na přípravu poctivé domácí vánočky, se můžete podívat v našem videu. Nezapomeňte vánočku potřít rozšlehaným vajíčkem, aby byla krásně lesklá a pevná:

 

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více