Jak připravit cuketovou smaženici? Během pár minut vykouzlíte zdravou snídani
Když cukety dozrávají ostošest, snažíme se je propašovat do jakéhokoliv jídla. Cuketa je báječná především pro svou neutrální chuť, díky tomu z ní můžeme připravovat rozmanité pokrmy. Poradíme, jak připravit cuketovou smaženici.
Přestože se cuketa zdá být obyčejnou zeleninou, je naopak velmi všestranná. Dokážeme z ní připravit různorodé pokrmy, jak na sladký, tak i slaný způsob. Jedním z nich je také cuketová smaženice podávaná na čerstvém plátku chleba.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit cuketovou smaženici
Na přípravu lahodné smaženice budeme potřebovat
- Nejprve oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno.
- Cuketu, slaninu a kapii nakrájíme na menší kostičky, žampiony necháme na větší kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, na kterém vyškvaříme slaninu. Poté přidáme nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.
- K osmahnuté cibuli přisypeme ostatní nakrájenou zeleninu a krátce ji orestujeme, aby zůstala křupavá.
- Rozšlehaná vejce přilijeme do zeleninové směsi a postupujeme podobně, jako když připravujeme klasická míchaná vejce.
- Na závěr dochutíme solí, pepřem a česnekem. Hotovou smaženici podáváme s čerstvým chlebem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Jáhly s dýní a žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Fazole s rajčatovou omáčkou a kuřecím masem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí žaludky na žampionech
Přidáno před 20 hodinami
Dýňové kari s kuřecím masem
Přidáno před 20 hodinami
Žitnopšeničný chleba s psylliem a ořechy
Přidáno 10. 9. 2024 01:23
Pečená zelenina s krutonky a falešným „balkánským sýrem”
Přidáno 9. 9. 2024 20:45
Komentáře