Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falešná smaženice z hlívy a lilku

Hodnocení receptu je 4,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 427 kJ /
819 kcal
Bílkoviny57,70 g
Tuky48,04 g
Vláknina19,52 g
Cholesterol 1,44 g
Sodík 590 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy31,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlívu očistíme a vybereme jen tenké kloboučky, hrubší části necháme do polévky. Lilek nakrájíme na kostky cca 1x1 cm a cibuli nakrájíme nadrobno. Krok 2: Na rozehřátém másle zesklovatíme cibuli s kmínem. Přidáme hlívu a lilek. Osolíme a dusíme cca 10 minut. Podle potřeby podlijeme, malinko, asi dvě lžíce vody. Krok 3: Vejce rozšleháme se smetanou a vlijeme ke směsi. Přidáme koření a necháme ztuhnout. Neustále mícháme, aby se vejce nevysušila. Nakonec vmícháme utřený česnek. Dochutíme pepřem a podáváme s chlebem.

Nejlepší recepty z hlívy ústřičné. Jak připravit královnu mezi houbami

Zveřejněno 10. 8. 2022

Poznámka autorky mika59

Hmotnost surovin je orientační.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešná smaženice z hlívy a lilku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkZ56

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falešná smaženice z hlívy a lilku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkZ56

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hlíva ústřičná, lilek, vejce, cibule, česnek, máslo, smetana, koření houbová variace, kmín celý, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu