Jak se peče třená bábovka. Potřebujete do ní kypřicí prášek a krásně ušlehaný bílkový sníh
Krásně nadýchaná a příjemně vláčná bábovka je chloubou každé hospodyně. Můžeme upéct tradiční kynutou, kterou nakypříme droždím, nebo třenou, do které si připravíme sníh z bílků. Nabízíme vám oblíbené recepty na třenou bábovku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Nadýchané těsto na bábovku
Těsto na třenou bábovku by bez přidání sněhu bylo příliš hutné, ale sníh ho krásně odlehčí. Sníh nejsnadněji ušleháme pomocí elektrického šlehače. Dáváme pozor, abychom ho nepřešlehali. Přešlehání předejdeme částečně tím, že k bílkům na začátku přidáme trochu cukru.
Jak na dvoubarevnou bábovku
Část těsta na třenou bábovku obvykle obarvíme kakaem. Výsledkem bude mramorová bábovka. Přírodní kakao dá těstu příjemnou a výraznou chuť a vůni. Protože kakao těsto trochu zahustí, přidáme ještě malé množství rumu (jinak by kakaové těsto bylo suché). Nejdříve do formy nalijeme světlé těsto, pak tmavé, a opatrně je promícháme.
Jak péct třenou bábovku
Komentáře