Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak se peče třená bábovka. Potřebujete do ní kypřicí prášek a krásně ušlehaný bílkový sníh
Zdroj: Top recepty

Krásně nadýchaná a příjemně vláčná bábovka je chloubou každé hospodyně. Můžeme upéct tradiční kynutou, kterou nakypříme droždím, nebo třenou, do které si připravíme sníh z bílků. Nabízíme vám oblíbené recepty na třenou bábovku.

Všechny suroviny na třenou bábovku musí mít pokojovou teplotu. Na těsto si pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Formu důkladně vymažeme, včetně prostředku (komínku), aby se dala bábovka dobře vyklopit, a vysypeme hrubou moukou.

Nadýchané těsto na bábovku

Těsto na třenou bábovku by bez přidání sněhu bylo příliš hutné, ale sníh ho krásně odlehčí. Sníh nejsnadněji ušleháme pomocí elektrického šlehače. Dáváme pozor, abychom ho nepřešlehali. Přešlehání předejdeme částečně tím, že k bílkům na začátku přidáme trochu cukru

Jak na dvoubarevnou bábovku

Část těsta na třenou bábovku obvykle obarvíme kakaem. Výsledkem bude mramorová bábovka. Přírodní kakao dá těstu příjemnou a výraznou chuť a vůni. Protože kakao těsto trochu zahustí, přidáme ještě malé množství rumu (jinak by kakaové těsto bylo suché). Nejdříve do formy nalijeme světlé těsto, pak tmavé, a opatrně je promícháme.

Jak péct třenou bábovku

Těsto dáme ihned po zamíchání péct, jinak by kvůli sněhu poklesávalo. Pečeme v předehřáté troubě na nízkou teplotu (cca 160 °C) přibližně hodinu. Vrstva těsta je vysoká, proto potřebuje důkladně propéct.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky