Bezinky získávají krásnou tmavou barvu, proto je čas na ně vyrazit s košíkem. Poradíme, jak plody sbírat a odstopkovat
Bezinky dozrávají koncem léta na keřích černého bezu. Zasyrova je nekonzumujeme, ale můžeme je využít do marmelád, džemů, sirupů i likérů. V koláčích připomínají borůvky.
Pěkně vybarvené bezinky si natrháme zavčas, než se do nich pustí ptáci. Sbíráme je do košíků, jednotlivá plodenství se snadno sklízí z keřů pomocí nůžek. S bezinkami zacházíme opatrně. Tašky a sáčky na sběr nejsou vhodné, plody bychom v nich zbytečně pomačkali.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak odstopkovat bezinky
Doma bezinky nejprve opláchneme, necháme okapat a potom odstopkujeme (otrháme jednotlivé kuličky). Pracujeme v rukavicích, abychom si nezabarvili ruce. Postup si usnadníme použitím vidličky - v jedné ruce držíme stopku plodenství a vidličkou odtrháváme jednotlivé plody.
Bezinky si můžeme nasbírat na procházkách - najdeme je v okolí lesů a cest, často rostou i na venkovských zahradách. "Obyčejný" keř přináší užitek hned dvakrát - používá se jeho květenství i plodenství.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 11 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 17 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 20 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 20 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 23 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak ozdobit řezy čokoládou, aby vypadaly skvěle? Podle jednoduchého videa to zvládnete
Jak připravit bezinkový likér? Má krásnou barvu a příjemnou chuť, inspiraci a postup najdeme v oblíbených receptech
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře