Telecí medailonky na žampionech

Eliza Kuchařka:

4 porce Jiné maso 14 názorů

513

Suroviny

500 g telecí panenky
400 g velkých žampionů
máslo
1 lžíce hladké mouky
200 ml smetany na vaření
1 lžička dijonské hořčice
sůl
pepř
hladkolistá petrželka
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kolečka, naklepeme hranou dlaně, osolíme a opepříme.

  2. Necháme odležet a potom zprudka opečeme na másle z obou stran - stačí asi 4 minuty z každé strany.

  3. Maso vyndáme a uchováme v teple (např. v alobalu).

  4. Ve výpeku orestujeme žampiony nakrájené na plátky (můžeme přidat ještě trochu másla), přisypeme lžíci hladké mouky, prosmahmeme a zalijeme smetanou.

  5. Omáčku redukujeme na potřebnou hustotu, dochutíme solí, dijonskou hořčicí a na závěr vmícháme hrubě sekanou petrželku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Telecí medailonky na žampionech

  • Daniella O. Daniella O.

    Eli, tohle je velmi pekny recept, ten se ti povedl :yes::yes::-p.

    Odpovědět

  • artill artill

    Dnes jsem udělala tuto mňamku, jen jsem zaměnila žampióny za hříbky, letí bodík....je to dobrota :-)):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Kris, různě upravené brambory, ale i rýže..kuskus...co máte rádi. :-) Děkuji za zájem o recept.

    Odpovědět

  • penzionruze penzionruze

    Bibinka:můžu doporučit- www.telecimaso.cz

    Odpovědět

  • kris kris(neregistrovaný)

    medailonky vypadají opravdu výtečně:-p
    prosím, jaká je vhodná příloha?

    děkuji

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, rozlepím oči po včerejších oslavách:-), očima sjíždím nejnovější recepty, ty se mi zabodnou do Telecích medailonků:-O a říkám si to přece musí být od ..., rozkliknu a naozaj:yes:.
    Dnes telecí shánět nebudu, protože budu na oběd chystat tvé sýrové lilky:-p:-p a jako dezertík upeču bublaninku:yes:(mirca75).
    Receptík klasicky mňamózní, super fotečky (ta poslední je bomba), mám uloženo a posílám osmý bodík.
    :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Teď koukám, že jsem tam celu noc měla překlep - mělo tam být 199/kg - né 299, to už bych nekoupila!!:-)
    Holky a klucí, já se vám omlouvám za minulé i případné budoucí překlepy, ale mám téměř úplně sedřený potisk z klávesnice, takže v podstatě píšu poslepu. :-(( Mám tenhle notebook už asi 6 let a dennodenně na něm píšu, takže proto...

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Ono to s tou telecí panenkou byla v podstatě náhoda, ne že bych po ní přímo šla... Kupovala jsem telecí kotletky (199.-kč/kg) a prodavačka mi jen tak mimochodem prozradila, že tam i panenka... Tak jsem si ji vzala, dnes připravila a na zítra se marinují kotletky spolu s vepřovou panenkou...

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, nádhera:yes: a tu telecí panenku bych tady také nesehnala:-( tak ti dám bodík a budu už jenom slintat:-))

    Odpovědět

  • maris maris

    Eli, to je luxusní, moc dobře si umím přestavit místo žampionů pravé hřiby :-p :-) Máš bodík :yes::yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)tady dám boďku už dopředu,protože vím že v originále nevyzkouším:-(.Tady bych telecí někde i sehnala,ale v takové cenové relaci:-S že bych u kasy asi padla na znak:-D.Ovšem vepř.panenka by se tu sehnat dala,ale to by to bylo už o něčem jiném:-(.Tak chválím fotečky,přikládám bodku a kochám se:-)Je to opravdu nádhera:-p

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    velmi delikatézní :-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Bibinko, u nás mívají telecí v masně Egert na Olšanském náměstí. Ale to ti asi moc nepomůže...;-) Je to opravdu dobroučké masíko a velmi dietní:-p. Děkuji ti za bod a za ten druhý jeho autorovi taktéž...:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eli, samé dobré ingredience, které miluju, ale odkud máš telecí, to už mi neřekneš co:-?já už ho neviděla, že zapomínám, jak vypadá a chutná:-D. Možná to udělám z jiného masa, tudíš jiné chuti, ale základ bych zachovala;-)
    Jasný bodík, jak azurová obloha:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: telecí panenka vepřové medailonky na žampionech telecí mléčná panenka recept telecí medajlonky telecí recepty telecí panenka recept telecí maso panenka recepty telecí svíčková minutky z teleciho masa telecí maso recepty vepřová panenka na žampionech telecí maso na žampionech telecí recept telecí svíčková recept panenka na žampionech medailonky telecí svíčková recepty telecí panenka recepty recepty telecí recept na telecí panenku

Zapomněl/a jsem heslo