Telecí medailonky na žampionech

Eliza Kuchařka:

4 porce Jiné maso 14 názorů

513

Suroviny

500 g telecí panenky
400 g velkých žampionů
máslo
1 lžíce hladké mouky
200 ml smetany na vaření
1 lžička dijonské hořčice
sůl
pepř
hladkolistá petrželka
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kolečka, naklepeme hranou dlaně, osolíme a opepříme.

  2. Necháme odležet a potom zprudka opečeme na másle z obou stran - stačí asi 4 minuty z každé strany.

  3. Maso vyndáme a uchováme v teple (např. v alobalu).

  4. Ve výpeku orestujeme žampiony nakrájené na plátky (můžeme přidat ještě trochu másla), přisypeme lžíci hladké mouky, prosmahmeme a zalijeme smetanou.

  5. Omáčku redukujeme na potřebnou hustotu, dochutíme solí, dijonskou hořčicí a na závěr vmícháme hrubě sekanou petrželku.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Telecí medailonky na žampionech

  • Daniella O. Daniella O.

    Eli, tohle je velmi pekny recept, ten se ti povedl :yes::yes::-p.

    Odpovědět

  • artill artill

    Dnes jsem udělala tuto mňamku, jen jsem zaměnila žampióny za hříbky, letí bodík....je to dobrota :-)):yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Kris, různě upravené brambory, ale i rýže..kuskus...co máte rádi. :-) Děkuji za zájem o recept.

    Odpovědět

  • penzionruze penzionruze

    Bibinka:můžu doporučit- www.telecimaso.cz

    Odpovědět

  • kris kris(neregistrovaný)

    medailonky vypadají opravdu výtečně:-p
    prosím, jaká je vhodná příloha?

    děkuji

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eli, rozlepím oči po včerejších oslavách:-), očima sjíždím nejnovější recepty, ty se mi zabodnou do Telecích medailonků:-O a říkám si to přece musí být od ..., rozkliknu a naozaj:yes:.
    Dnes telecí shánět nebudu, protože budu na oběd chystat tvé sýrové lilky:-p:-p a jako dezertík upeču bublaninku:yes:(mirca75).
    Receptík klasicky mňamózní, super fotečky (ta poslední je bomba), mám uloženo a posílám osmý bodík.
    :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Teď koukám, že jsem tam celu noc měla překlep - mělo tam být 199/kg - né 299, to už bych nekoupila!!:-)
    Holky a klucí, já se vám omlouvám za minulé i případné budoucí překlepy, ale mám téměř úplně sedřený potisk z klávesnice, takže v podstatě píšu poslepu. :-(( Mám tenhle notebook už asi 6 let a dennodenně na něm píšu, takže proto...

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Ono to s tou telecí panenkou byla v podstatě náhoda, ne že bych po ní přímo šla... Kupovala jsem telecí kotletky (199.-kč/kg) a prodavačka mi jen tak mimochodem prozradila, že tam i panenka... Tak jsem si ji vzala, dnes připravila a na zítra se marinují kotletky spolu s vepřovou panenkou...

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Eli, nádhera:yes: a tu telecí panenku bych tady také nesehnala:-( tak ti dám bodík a budu už jenom slintat:-))

    Odpovědět

  • maris maris

    Eli, to je luxusní, moc dobře si umím přestavit místo žampionů pravé hřiby :-p :-) Máš bodík :yes::yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Elizo:-)tady dám boďku už dopředu,protože vím že v originále nevyzkouším:-(.Tady bych telecí někde i sehnala,ale v takové cenové relaci:-S že bych u kasy asi padla na znak:-D.Ovšem vepř.panenka by se tu sehnat dala,ale to by to bylo už o něčem jiném:-(.Tak chválím fotečky,přikládám bodku a kochám se:-)Je to opravdu nádhera:-p

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    velmi delikatézní :-p

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Bibinko, u nás mívají telecí v masně Egert na Olšanském náměstí. Ale to ti asi moc nepomůže...;-) Je to opravdu dobroučké masíko a velmi dietní:-p. Děkuji ti za bod a za ten druhý jeho autorovi taktéž...:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Eli, samé dobré ingredience, které miluju, ale odkud máš telecí, to už mi neřekneš co:-?já už ho neviděla, že zapomínám, jak vypadá a chutná:-D. Možná to udělám z jiného masa, tudíš jiné chuti, ale základ bych zachovala;-)
    Jasný bodík, jak azurová obloha:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo