Jak udělat pesto z rajčat? Hodí se k těstovinám, masu i topinkám. Voní bazalkou a česnekem
Rajčatové pesto je další specialitou, kterou si snadno připravíme z krásně vyzrálých rajčat. Pestem můžeme ochutit těstoviny i mnoho dalších jídel. Výborné je na topinkách, přidáváme ho do pomazánek a dochutíme jím masové pokrmy.
Nejprve rajčata oloupeme - na spodní straně je nakrojíme nožem do tvaru křížku a na několik minut je zalijeme horkou vodou. Potom vodu slijeme a oloupeme slupku. Ještě rajčata rozkrojíme a odstraníme jejich semínka, pesto pak bude jemnější.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit pesto z rajčat
Rajčata vložíme do mixéru, přidáme několik lístků bazalky, oloupaný česnek, olivový olej, sůl, pepř, vyloupané vlašské ořechy, a případně parmezán. Vše společně umixujeme do kašovité konzistence. Je-li třeba, ještě dochutíme. Můžeme se nechat inspirovat oblíbenými recepty z našeho receptáře.
Pesto podáváme zastudena nebo jen krátce ohřáté. Kromě rajčatového pesta lze připravit další druhy pest z různých druhů bylin a zeleniny, použití je obdobné.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Bábovka ze zakysané smetany s vůní skořice: Krásně vláčný lahodný moučník připravíte bez odvažování
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak louskat vlašské ořechy. Jednoduché postupy, které nám pomohou rychle získat ořechová jádra z tvrdé slupky
Komentáře