Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Základem každého silného vývaru jsou kosti, které se pomalu a dlouho vaří. Vývar můžeme podpořit i zeleninou, která dodá polévce další chuť. Známe ale také způsob, jak udělat vývar ještě silnější. Poradíme jak na to.

Zvláště v chladném počasí je horká polévka k nezaplacení. Přitom uvařit polévku není nijak složité. Povaříme kosti, kousek masa a kořenovou zeleninu, po uvaření a scezení přidáme nudle, drobení nebo jinou zavářku do polévky a je hotovo.

Jak uvařit silnou polévku

Máme pro vás několik tipů, jak mít polévku ještě silnější.

  1. Kosti napřed zapečeme v troubě. Stačí 15–30 minut na 220 °C. Chuť polévky potom bude daleko intenzivnější.
  2. Největší sílu dají polévce morkové kosti. Jsou to velké a dlouhé hovězí kosti, které mají uvnitř dutinu, ve které se nachází morek. Ten slouží jako zásobárna živin a proto je tolik vyhledávaný.
  3. Do hrnce dáváme studenou vodu, horká by povrch kostí uzavřela a neuvolnilo by se tolik zdraví prospěšných látek.
  4. Zásadní je délka varu. Hovězí kosti vaříme klidně až 5 hodin, u drůbežích stačí 2 hodiny.
  5. Dobré je přidat také zeleninu, která obsahuje další vitamíny a navíc dodá polévce příjemnou chuť.

Polévku si každý může přizpůsobit podle toho, co má rád. Nemusí mít vždy masový základ, oblíbené jsou také zeleninové nebo houbové polévky. V našem videoreceptu se můžete podívat, jak si připravit klasickou hovězí polévku. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více