Jak uvařit silnou polévku. Nezapomeňte na 5 důležitých kroků
Základem každého silného vývaru jsou kosti, které se pomalu a dlouho vaří. Vývar můžeme podpořit i zeleninou, která dodá polévce další chuť. Známe ale také způsob, jak udělat vývar ještě silnější. Poradíme jak na to.
Zvláště v chladném počasí je horká polévka k nezaplacení. Přitom uvařit polévku není nijak složité. Povaříme kosti, kousek masa a kořenovou zeleninu, po uvaření a scezení přidáme nudle, drobení nebo jinou zavářku do polévky a je hotovo.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit silnou polévku
Máme pro vás několik tipů, jak mít polévku ještě silnější.
- Kosti napřed zapečeme v troubě. Stačí 15–30 minut na 220 °C. Chuť polévky potom bude daleko intenzivnější.
- Největší sílu dají polévce morkové kosti. Jsou to velké a dlouhé hovězí kosti, které mají uvnitř dutinu, ve které se nachází morek. Ten slouží jako zásobárna živin a proto je tolik vyhledávaný.
- Do hrnce dáváme studenou vodu, horká by povrch kostí uzavřela a neuvolnilo by se tolik zdraví prospěšných látek.
- Zásadní je délka varu. Hovězí kosti vaříme klidně až 5 hodin, u drůbežích stačí 2 hodiny.
- Dobré je přidat také zeleninu, která obsahuje další vitamíny a navíc dodá polévce příjemnou chuť.
Polévku si každý může přizpůsobit podle toho, co má rád. Nemusí mít vždy masový základ, oblíbené jsou také zeleninové nebo houbové polévky. V našem videoreceptu se můžete podívat, jak si připravit klasickou hovězí polévku.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 2 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 15 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Komentáře