Kuřecí vývar s krupicovými noky

Polévky Doba přípravy: 1 hodina a 30 minut 8 názorů

Polévky Doba přípravy: 1 hodina a 30 minut 8 názorů

Suroviny 6 porcí

VÝVAR:
500 g kuřecích krků
1 cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev
1/4 celeru
1 petržel
1 rajče
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 kuliček celých pepřů
sůl
kmín dle chuti
NOKY:
2 lžíce másla
špetka soli
špetka muškátového oříšku
1 větší vejce
100 g pšeničné krupice
1 malý svazek pažitky na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí krky společně se zeleninou a kořením povaříme asi 1 hodinu.

  2. Vývar přecedíme, mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, celer na kostičky.

  3. Máslo rozpustíme, přidáme sůl, špetku nastrouhaného muškátového oříšku, rozmíchané větší vejce a krupici. Vše promícháme a necháme zhruba 10 minut odstát.

  4. . Do vroucího vývaru vhazujeme noky, které tvoříme pomocí 1 nebo 2 malých lžiček. Necháme povařit asi 10 minut.

  5. Do hotové polévky ještě nasypeme nadrobno posekanou pažitku.

Komentáře k receptu Kuřecí vývar s krupicovými noky

  • JosefZeravicky JosefZeravicky

    PŘEJU PĚKNÝ DEN.
    Vzhledem k tomu ze vařím kuřecí vývar dělám velmi často, tak bych bral vývar z krků za velice slabý a fádní. Určitě bych tam dal minimálně jeden slepicí, nebo kuřecí skelet. Ten tomu teprve dodá úplnou hodnotu kuřecího vývaru, zejména tu krásnou nažloutnou barvu, která je charakteristická pro tento druh vývaru a takzvané ,,oči,, tedy vyvařené sádlo.
    Pažitka je zajímavá, ale nenahradí čerstvou zelenou petrželovou nebo libečkovou nať. Tu mívám čerstvou celoročně po ruce.
    Uvařené maso nakrájené na drobno dám zvlášť do misky a každý si dá podle svého, což ještě tu polévku chuťově a obsahově obohatí.
    Noky dělám podobně, jen tam přidávám podle chuti přiměřeně ,,PODRAVKY NEBO KUCHÁRKA ,, , dostanou tak jinou, vznešenější chuť , než jen ,,krupicovou,, . Navíc mají i zajímavější na oko působivější dojem.
    TEN MUŠKÁTOVÝ OŘÍŠEK , není u nás v oblibě- ale to je asi krajová záležitost.
    NOKY, to máslo dodá sice polévce nějakou jemnost a vajíčko vše spojí. To je dle mého gusta.
    Dělat noky pomocí dvou lžiček je super, jsou přibližně stejné, nejsou upatlané ruky a je to i projev kuchařského umění.
    ,,TOŠ TAK,,

    Odpovědět

  • SKADINKA SKADINKA(autor receptu)

    Anna Kocikova:moc děkuju za pochvalu :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Přidávám foto a bodík k polévce,která je i u nás v oblibě:-p:-K
    Bylinky používám podle sezony,teď jsem použila libeček s petrželkou:-)

    klukodvody:Pokud se maso z krků nesní hned při obíračce,tak ho nakrájím do polévky,nebo udělám huspeninu:-p

    jarda Kadic:Jaroušku,já noky většinou dělávám přes haluškovač,ale tentokrát jsem je dělala pomocí lžiček podle rcp a ony"potfory"dost nabyly:-D

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    Já dělám noky podobně,ale z dětské krupičky,máslo nedávám.V hrníčku si rozmíchám vajíčko, osolim.Potom pomalu přisypávám krupičku,až vznikne těstíčko, které nesmí být příliš tuhé,noky jsou pak také tvrdé.Nechám 10 minut stát a pak lžičkou “uďobávám“ malé nočky přímo do vařící polévky.Když vyplavou ,jsou hotové.Dělám opravdu malinké,ony se potfory navaří:-))
    Ale to naše kuchařinky určitě znají;-)

    Odpovědět

  • SKADINKA SKADINKA(autor receptu)

    klukodvody: každý jak má rád ne :)

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody

    A co ty krky ?Obereme a dáme do polévky ,nebo vyhodíme ?:-?

    Odpovědět

  • scofiq scofiq

    ...také bych snesla další postup s tou hmotou co dá?l...:-O

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Pro neznalé chybí v postupu, co s tou krupicovou hmotou dál :-/ Vejce se dává do horkého másla?

    Odpovědět

Tématické fráze: kureci vyvar s noky vyvar s noky vývar z kuřecích krků polevka s krupicovymi noky kuřecí polévka s noky noky do kuřecí polévky kureci vyvar s nocky krupickove noky krupicové noky do polévky noky z dětské krupicky kuřecí vývar se zeleninou kuřecí vývar s nokama vyvar s nokama noky do vývaru kureci vyvar skrupicovymi noky kuřecí vývar s nokyo zeleninová polévka s noky kureci vyvar s mrkvi a noky recept na nočky do vyvaru kuřecí noky