Jak vařit játrové knedlíčky? Vyhněte se nejčastějším chybám a budou perfektní
Poctivý vývar s domácími játrovými knedlíčky je slavnostní sytou polévkou, která se nikdy neomrzí. Udělat knedlíčky jako od babičky není žádná věda a zvládne je hravě každý. Poradíme, jak je správně uvařit, aby se vždy povedly.
Játrové knedlíčky jsou bezkonkurenčně nejoblíbenější zavářkou, i když nepatří zrovna mezi nejjednodušší. Nejčastěji se připravují z kuřecích jater, ale i z vepřových či husích. Při jejich přípravě je třeba dát pozor na dochucení, aby nebyly příliš mdlé, nebo naopak příliš výrazné, a na jejich správné uvaření.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vařit játrové knedlíčky
Vaření knedlíčků má svá pravidla, a pokud se jich budeme držet, neúspěch se nám vyhne. Játrové knedlíčky se dokonale hodí do poctivých masových vývarů, a to kuřecích i hovězích. Jak tedy na to?
- Dochucenou směs na knedlíčky necháme před vařením 20 minut odpočinout, čímž více zhoustne a chutě se propojí.
- Játrové knedlíčky vaříme zvlášť v hrnci v osolené vodě. Díky tomu předejdeme nežádoucímu zakalení vývaru.
- Knedlíčky vhazujeme do mírně vroucí vody, prudký var by způsobil jejich prasknutí. Doporučujeme vhodit nejdříve jeden zkušební, případně pak upravit hustotu směsi.
- Knedlíčky vaříme 4–10 minut (záleží na jejich velikosti). Větší knedlíčky vaříme i 15 minut.
- Hotové knedlíčky vyplavou na hladinu.
Nejoblíbenější játrové knedlíčky si můžete jednoduše uvařit podle našeho videonávodu, který vás přípravou provede krok za krokem.
Dobrou chuť.
Komentáře (1)