Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poctivý vývar s domácími játrovými knedlíčky je slavnostní sytou polévkou, která se nikdy neomrzí. Udělat knedlíčky jako od babičky není žádná věda a zvládne je hravě každý. Poradíme, jak je správně uvařit, aby se vždy povedly.

Játrové knedlíčky jsou bezkonkurenčně nejoblíbenější zavářkou, i když nepatří zrovna mezi nejjednodušší. Nejčastěji se připravují z kuřecích jater, ale i z vepřových či husích. Při jejich přípravě je třeba dát pozor na dochucení, aby nebyly příliš mdlé, nebo naopak příliš výrazné, a na jejich správné uvaření

Jak vařit játrové knedlíčky

Vaření knedlíčků má svá pravidla, a pokud se jich budeme držet, neúspěch se nám vyhne. Játrové knedlíčky se dokonale hodí do poctivých masových vývarů, a to kuřecích i hovězích. Jak tedy na to? 

  1. Dochucenou směs na knedlíčky necháme před vařením 20 minut odpočinout, čímž více zhoustne a chutě se propojí. 
  2. Játrové knedlíčky vaříme zvlášť v hrnci v osolené vodě. Díky tomu předejdeme nežádoucímu zakalení vývaru
  3. Knedlíčky vhazujeme do mírně vroucí vody, prudký var by způsobil jejich prasknutí. Doporučujeme vhodit nejdříve jeden zkušební, případně pak upravit hustotu směsi. 
  4. Knedlíčky vaříme 4–10 minut (záleží na jejich velikosti). Větší knedlíčky vaříme i 15 minut. 
  5. Hotové knedlíčky vyplavou na hladinu

Nejoblíbenější játrové knedlíčky si můžete jednoduše uvařit podle našeho videonávodu, který vás přípravou provede krok za krokem.

Dobrou chuť. 

Komentáře (1)

Další tipy a triky