Nakrouhané a prosolené zelí necháváme odležet. Někdy pustí příliš šťávy, kterou můžeme dále využít při vaření
Kvašené zelí je velkou pochoutkou, kterou si můžeme připravit i v domácích podmínkách. Zelí nejprve musíme nakrouhat a posolené nechat odpočinout. Při pěchování do sklenic nebo jiných vhodných nádob nám často zůstane trochu zelové šťávy.
Bylo by škoda ji vylít, protože se dá ještě dobře využít. Můžeme si připravit např. zelové "kostky" které přidáváme do polévek - buď ke konci vaření, nebo až na talíři při podávání.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit zelové kostky
Cenná tekutina, která je plná vitamínů, takto nepřijde nazmar. Postup je velmi snadný:
- Do kostkovače na led nalijeme zbytek zelové vody a necháme zmrazit.
- Po zmražení kostky vyklepeme a uložíme do mikrotenových sáčků. Budou se hodit např. do koprové polévky.
- Zelovou šťávu můžeme zmrazit i ve větších dávkách např. v kelímkách od jogurtu. V tom případě ji přidáváme během vaření zeleninových polévek.
- Stejným způsobem můžeme postupovat i při využití zbylé šťávy z domácího kvašeného zelí (už hotového). Šťávu pak přidáváme do jídel, kterým prospěje okyselení.
Další tipy a triky
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 10 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 11 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak chutně uvařit kysané zelí. Nejlepší zelné recepty z naší kuchyně
Pět znamení horoskopu, která musí mít na talíři brambory: Býci je milují gratinované, Raci jako kaši a Ryby si libují v polévce
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Komentáře