Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podle tradice jsou kromě mazance a beránka typickým velikonočním pečivem také boží milosti. Křehké těsto se smaží ve vyšší vrstvě oleje a obaluje v moučkovém cukru. Může sloužit také jako výslužka koledníkům.

Boží milosti jsou typickým cukrovím pro Velikonoce a také masopust. Křehké těsto připravíme z několika málo surovin a vykrajujeme je do tvaru čtverce či obdélníku s otvorem uvnitř. Ještě horké obalujeme v moučkovém či vanilkovém cukru.

Kdy se připravují boží milosti

Boží milosti jsou tradičním velikonočním pečivem, na které ale často zapomínáme.

  • Boží milosti byly posledním velikonočním pečivem, které hospodyňky připravovaly.
  • Smaží se na velikonoční pondělí, ne však dříve.
  • Toto pečivo se skládá pouze z mouky, vejce, zakysané smetany, másla, cukru a špetky soli.
  • Podle tradice se boží milosti dávaly poutníkům či oráčům před jarní cestou na pole.
  • Dnes toto cukroví můžeme podávat jako pohoštění či výslužku koledníkům.
Jak se připravuje toto tradiční velikonoční cukroví, to vám napoví videorecept, podle kterého si je můžete připravit na Velikonoční pondělí. Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více