Jak ochutit tvaroh do koláčů a dalších moučníků? Máme pro vás 7 tipů
Koláče lze připravit s libovolnou náplní, ta tvarohová je však nejoblíbenější. A to také z důvodu, že babičky tvarohem hojně plnily koláče, buchty i záviny. Navíc má tvaroh skvělou sytící vlastnost. Jak ho nejlépe ochutit do koláčů?
Tvaroh má v kuchyni univerzální využití, lze jej použít ve studené i teplé kuchyni, stejně tak ho můžete připravit naslano i nasladko. Díky vysokému obsahu bílkovin během pečení krásně ztuhne a my si pak už jen můžeme užívat jeho skvělou chuť.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak ochutit tvaroh do koláčů
Vyzkoušejte užitečné tipy k přípravě ochuceného tvarohu:
- Do mísy s jedním tvarohem přidejte 1 žloutek, 4–6 lžic moučkového cukru, případně i vanilinový cukr. Pokud je tvaroh příliš hustý, můžete jej lehce zředit mlékem nebo smetanou, případně i rumem.
- Další možností je tvarohovo-pudinková náplň, u které je jistota, že nevyteče. Stačí do uvařeného a vychladlého pudinku zašlehat tvaroh a libovolně dochutit.
- Pokud se vám předchozí možnost zdá příliš zdlouhavá, zkuste místo vaření pudinku přidat lžíci pudinkového prášku Crème Olé. Rychle a efektivně tvaroh zahustí.
- Nakonec můžete přidat i rozinky. Ty nejprve spařte horkou vodou nebo je minimálně přes noc naložte do rumu. Budou krásně měkké.
- Tvarohovou směs můžete dochutit citronovou kůrou či šťávou.
- Na koláče není potřeba mít tu nejhustší náplň, pokud by však byla příliš řídká, můžete ji zahustit lžící škrobu nebo krupice.
- Upřednostněte tvaroh v kostce, vaničkový je příliš řídký i na koláče. Pokud ho však máte doma, nechte ho před použitím vykapat přes plátýnko.
Tvarohovou náplň můžete vylepšit brusinkami namísto rozinek, skořicí nebo šimlem – makovou náplní smíchanou s tvarohem, což je skvělá volba pro nerozhodné. Zkuste si připravit tvarohovou náplň podle našeho videoreceptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 19 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 20 hodinami
Banana split
Přidáno před 20 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Jak spařit rozinky horkou vodou nebo namočit do rumu. Rozinky díky jednoduchému postupu budou chutné a měkké
Citronová šťáva se v kuchyni rozhodně neztratí. Uplatní se ve sladké i slané kuchyni, je skvělá do nápojů
Jaké koláčky jsou ty nejchutnější? Vybírat můžete různé tvary i náplně
Komentáře