Slepované cukroví: Vyberte si nejoblíbenější recepty na tradičních 5 druhů cukroví
Připravili jsme pro vás nejoblíbenější pětici slepovaného cukroví, které každoročně patří na vánoční stůl. Tyto kousky z křehkého těsta plníme různými krémy a vždy mizí z talířů jako první. Je to cukroví vláčné, křehké a lahodné.
Vánoce jsou za dveřmi a z trouby se line jako každoročně nádherná vůně. Cukroví pečeme s předstihem i 3 týdny dopředu, avšak jednotlivé kousky slepujeme krémem až v týdnu těsně před Štědrým dnem. Pokud slepujeme marmeládou, můžeme se do toho pustit dříve. Slepované cukroví je na talíři elegantní a chutí patří k tomu nejoblíbenějšímu. A jaké druhy nesmí na Vánoce chybět?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Linecké cukroví
K tradičním druhům a také těm nejoblíbenějším patří linecké cukroví. Pečeme je z křehkého těsta, které voní máslem a po odležení se rozplývá na jazyku. Linecké cukroví slepujeme buď kyselkavou marmeládou, máslovými krémy, nutellou, nebo také chutným a svěžím citronovým krémem zvaným lemon curd.
Pudinkové cukroví
Pudinkové cukroví je výborné cukroví i pro začátečníky, protože je na přípravu snadné a po upečení ihned měkké. Nemusí se tedy připravovat dopředu. Je podobné lineckému cukroví, avšak voňavější. Vychladlé pudinkové cukroví slepujeme marmeládou, ideální je rybízová, a namáčíme do čokoládové polevy.
Kávové cukroví
Méně známé cukroví je kávové, které je provoněné kávou v každé vrstvě. Základem je křehké těsto s malým množstvím instantní kávy, ze kterého vykrajujeme nejčastěji slzičky, kolečka či oválky. Po upečení a vychladnutí je slepujeme buď čokoládovým krémem, nebo lahodným kávovým krémem. Na závěr můžeme polít čokoládou.
Plněné ořechy
Plněné ořechy jsou v mnoha domácnostech každoroční stálicí. Připravujeme je z křehkého ořechového těsta, které vtlačujeme do speciálních formiček, čímž získají podobu připomínající vlašské ořechy. Po upečení je pár dní před Vánoci slepujeme máslovým krémem. Jde to nejlépe pomocí sáčku s rovnou nebo zubatou špičkou.
Slepovaná kolečka
Cukroví ve tvaru koleček je mnoho druhů, proto jsme vybrali ty nejoblíbenější. Nejčastěji je základem křehké těsto s menšími obměnami, ze kterého vykrojíme kolečka a ta po upečení slepujeme máslovým, čokoládovým nebo sametovým karamelovým krémem. V závěru můžeme kolečka také namočit do čokoládové polevy. Mezi nejznámější druhy patří išelské cukroví.
Rádi byste vyzkoušeli nový druh cukroví, kterým ohromíte každou návštěvu? Vyzkoušejte margotková kolečka, která plníme krémem z másla a tyčinky Margot. S přípravou pomůže náš videorecept.
Přejeme krásné Vánoce.
Komentáře