Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře

Eliza Kuchařka:

4 porce Hovězí maso 21 názorů

515
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Suroviny

600 g hanger steaku (hovězí závěs neboli veverka)
rozmarýn naložený v
olivový olej
2-3 lžičky naloženého zeleného pepře
1-2 lžíce másla
150 ml smetany
mořská sůl
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naložíme do rozmarýnového oleje a necháme v chladu 24 hodin marinovat.

  2. Druhý den ho nakrájíme přes vlákno na stejné, 2-3 centimetry silné plátky. Necháme minimálně hodinu odstát při pokojové teplotě, aby maso na pánvi nedostalo příliš výrazný teplotní "šok".

  3. Troubu předehřejeme na 150°C a dovnitř si dáme nahřát talíř. Rozpálíme vhodnou pánev (ne teflonovou) tak, až se z ní bude lehce kouřit, přidáme trochu oleje z marinády a jeden po druhém klademe plátky masa. S masem nehýbeme a po třech minutách, kdy už bude uvolněné od pánve, ho začínáme postupně obracet. Zprudka opečeme i druhou stranu (stejně jako první 3-4 minuty), vyndáme nahřátý talíř z trouby a opečené steaky na něj přeložíme. Ihned vložíme do trouby a necháme 5-7 minut dojít.

  4. Mezitím do pánve přidáme máslo, opečeme na něm kuličky naloženého pepře, které jsme předtím podrtili plochou stranou nože, a zalijeme smetanou. Přeliv necháme zhoustnout, osolíme a odstavíme.

  5. Maso vyndáme z trouby, osolíme jemně mletou mořskou solí a necháme na talířích odpočinout a rozležet, což trvá kolem pěti minut. Podáváme s pepřovou omáčkou.

Poznámka

Udané časy odpovídají stupni propečení medium. Pokud má někdo raději červenější, nebo naopak propečenější maso, upraví si dobu přípravy o minutu - požadovaným směrem.

Výhodou tohoto druhu masa je jeho příjemná cena, nevýhodou špatná dostupnost...

Dočetla jsem se, že dříve na pultech vůbec nebývalo, protože si ho řezníci schovávali pro sebe. I proto se mu někdy říká "řeznická panenka".

Přidám video s návodem k připravení masa - to, co vidíte na mojí čtvrté a páté fotce je před úpravou, tzn. maso vcelku tak, jak ho dostaneme v obchodě.

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=3ly_PXogUu0

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Ivetko, Dančo a Kotato, děkuji.:-K A Kotato, koukej se vrátit, už jsi se "zasekla drápkem..." ;-):-))

    Odpovědět

  • Kotato Kotato

    Bomba,bomba,bomba,naprosto exkluzivní recept.Steaky miluju.A opoustim tuto stranku,pze pri pohledu na fotky mi proste tecou žgryndy..
    :-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    no jak mi tohle mohlo uniknout :-D:yes: ale myslím, že u nás bych dříve chytla veverku v lese než u řezníka:-))tak asi budu muset poptávat nebo zkusit zrealizovat ze svíčkové, ale to se zase finančně zruinuji - no tak pak bude chvíli bramborový guláš, knedle s vajíčkem atd. a ono se to vyrovná:-D

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    dajens: Přihodila jsem pár kuliček (bez nálevu) i na marinované maso. Vlastně tam ale být nemusí, moc chuti masu nepředají, to až potom v té omáčce...Ale pro fotku se mi to líbilo...;-)

    Odpovědět

  • dajens dajens

    měla bych dotaz, píšete že ho naložíme do rozmarýnového oleje a na obrázku máte maso naložené i se zeleným pepřem tak jak to tedy je? neberte to jako výtku, jen to chci udělat přesně podle Vás.

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    To je nádhera, úžasné fotky! Děkuji za lákavé seznámení s pro mě dosud neznámým kouskem krávy :yes::-K.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Paráda ty "masová kouzelnice" ;-);-);-):-K

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Eli,tedy to je nádherný recept:yes::yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Eli, moc hezký recept:yes::-K

    Odpovědět

  • maris maris

    V létě jsme Hanger steak připravovali venku na grilu, kamarád ho sehnal už naložený od známého řezníka. Grilovali jsme ho v celku a až potom nakrájeli. Maso bylo vynikající.
    Tvá úprava by mně určitě taky chutnala:yes::-p+6

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Porada:Eliza: Spíš to vypadá na přítele a obdivovatele stránek ;-) Přebral části textu bez fotek s odkazem na celé recepty :yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Sranda, zkopírované i s tím naloženým rozmarýnem, který mám po návratu z chalupy v ledničce...:yes:;-)

    Ještě: když sjedete níž, což jsem předtím neudělala...jsou tam ty recepty z Pána prstenů, Hellou Kitty a Pú... a stránky vypadají nově založené. Takže se těšte všichni, jistě tam časem najdete svoje recepty...:-D;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    No...tak to taky docela koukám...ale zase na druhou stranu, je tam aspoň odkaz na tyto stránky, tak to není tak zcela krádež..;-)
    Na druhou stranu jen zírám, jak se naše dnešní večeře (kterou jsem při nejrůznějších inspiracích tak nějak sama vymyslela a realizovala), jak se rychle šíří...elektronicky :-D:-O;-)

    Odpovědět

  • Porada Porada(neregistrovaná)

    Tak tomu nerozumím, myslím si, že Vás na tomto odkazu někdo tvrdě kopíruje.Pwww.frikulin.g6.cz/.../hanger-steak-s-prelivem-ze-...odívejte se tam.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo