Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masozeleninová polévka

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 003 kJ /
240 kcal
Bílkoviny2,48 g
Tuky16,82 g
Vláknina6,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 49 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy17,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve větším hrnci na trošce oleje necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibulku. Krok 2: Potom přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a petržel a necháme za stálého míchání restovat spolu s cibulkou. Zalijeme vodou a vložíme kosti. Krok 3: Necháme pozvolna vařit cca hodinu. Pak kosti vyjmeme přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, necháme malou chvilku vařit a nakonec vsypeme zavářku nebo můžeme udělat kapání. Podle chuti dosolíme. Krok 4: Maso z kostí obereme, nakrájíme na malé kousky, vrátíme do polévky a úplně nakonec ozdobíme nasekanými bylinkami.

Zveřejněno 18. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masozeleninová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r8kE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masozeleninová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r8kE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

:-)<3:yes::-K

Vážené " kuchařinky " naučte se prosím zeleninu po varu v y h o d i t a následně do vývaru z kostí teprve přidatnovou nakrájenou - dle libosti možno i nastrohanou a orestovanou zeleninku a nechat přejít varem,ay byla al-dente to znamená mírně chroupavá ale n e r o z v a ř e n á . . . rada od starého praktika zdr ad:-)

adamos:
No, ač se to zdá jako protimluv, tak je rozdíl vařit vývar se zeleninou vcelku (pak můžete mít částečně pravdu - záleží na chuti toho kterého z nás) a vařit polévku z nahrubo strouhaných kořenů, jak zde stojí psáno, že :-)

:-p:yes:

:yes:Dělám také z jakýchkoli kostí a kuřecí je u nás dost často, jen k těm kostem přidávám vždycky libeček a sušený celer - list. Jinak určitě by šly ty kosti nejdřívi opéci, vývar má masovějši chuť -podle receptu - http://www.toprecepty.cz/recept/8192-polevka-z-pec..., ale jinak :yes:

Polévka má u mne vždy +bodík

Určitě by to šlo i z vepřových kostí;-):yes:

vařím dost často, mám poměrně dosti kostí z vykoštění kuřete;-)

Tématické fráze:
masozeleninová jídla, zeleninová polévka z kuřete, babicovy dobroty-vykoštění kuřete, polévky recepty, masozeleninová poléka, máslové kapání, maso-zeleninová polévka, recepty maso-zeleninová polévka

Suroviny:
cibule, mrkev, petržel, brambory, sůl, kuře, olej, zavářka, petrželka

Přidat fotografie receptu