Máslová líčka s mangoldem a tymiánovou bramborovou kaší

maris Kuchařka: maris

Pomalý hrnec 26 názorů

Suroviny

600 g hovězích líček
150 g másla
10 listů červeného mangoldu
250 ml silného hovězího vývaru
snítky čerstvého tymiánu
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očistěná líčka osolíme, opepříme, vložíme do PH, podlijeme vývarem a poklademe 100 g másla. Pomalila jsem na High cca 4 hodiny.

  2. Na pánvi rozehřejeme 50 g másla s olejem, vložíme stroužky česneku, orestujeme je, vyjmeme a do ochuceného másla dáme jemně nakrájené mangoldové listy.

  3. Osolíme je a necháme zavadnout, nebo podle potřeby velmi krátce podusíme.

  4. Kaši připravíme obvyklým způsobem s tím rozdílem,že v mléce povaříme snitky tymiánu, které vyjmeme a ochucené mléko použijeme na přípravu kaše.

  5. Kaši rozdělíme na talíře, položíme na ni plátky líček, posypeme čerstvými lístky tymiánu a doplníme mangoldem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 470 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Máslová líčka s mangoldem a tymiánovou bramborovou kaší

  • maris maris(autorka receptu)

    Majka: PH - je zkratka pro Pomalý hrnec a High - znamená stupeň vaření. Zadej si ve vyhledavači Pomalý hrnec a najdeš spoustu odkazů.;-):-)

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Mám dotaz. Co je to PH a nerozumím větě "Pomalila jsem na high ...:-)

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Toto mi nějak uniklo :-O Máš to krásné Maruško :yes::-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Jedním slovem krásné...:yes::-K:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Maruško,to píše:yes::-K:-p:-p

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Moc pekne, to by mi moc chutnalo..;-):yes::-p

    Odpovědět

  • senky senky

    To bude dobrota:yes::yes::-K ale problém, v mrazáku nic - už dávno jsem na líčka nenatrefila:-(;-(

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Tady to jsou pořád nějaká líčka. V životě (a že už je dost dlouhý) jsem se s líčky nesetkala. Asi budu muset sehnat nějakého klasického řezníka.

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    Moc vám všem děkuju:-K

    Olinka5555: myslím, že loupaná plec je dobrá volba, má krátké jemné maso, taky ji moc ráda používám:-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    nemůžu to - ale je to úžasnéééééé:yes::-D

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Jen mi ukápla slina Maruško nádhera na talíři:-p:-p:yes::yes:+10

    Odpovědět

  • srettka srettka

    rozkošný kravský xichtík:-p krásně růžolící:-* to bylo ale líco jako hrom, z nějakého extra vola, ne?:-D zatím je moje sprostá huba okusila jen jednou, ale pomlaskávala jsem ještě týden:-p tohle vypadá prudce magneticky...až z toho mám hubu na skle:-D krása;-):yes:

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    Moc pěkně uvařené a nafocené, jen se zakousnout. Poslední dobou skoro každý používá líčka, kam na ně chodíte?????
    Skvělý recept, zkusím to upomalit z loupané plece.+1:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(moderátorka)

    Úchvatné, co dodat víc :yes::-p

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Už jsem měla možnost líčka jíst v restauraci a byla to dokonalá mana,, ty tvoje, Maruško, vypadají taky strašně dobře:-p:-K:-!

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: tymianova kase hovězí líčka na prirodno veprva licka s bramborovou kaší hovězí líčka s bramborovou kaší veprova licka na prirodno líčko líco líčka s kaši líčka s bramborovou kaší bramborová kaše s vepřové líčka s bramborovou kaší

Zapomněl/a jsem heslo