Vianočný kalendár pečenia
23. 12. 2008 Vaření
Vianočné pečenie je pre mnohé gazdinky výbornou príležitosťou ukázať rodine, ale aj hosťom svoje cukrárske umenie. Mnohé z nich, hlavne tie začínajúce, majú niekedy problém, kedy aké pečivo piecť, aby na Vianočné sviatky bolo akurát a pritom v kľude, bez chvatu. Pre všetkých, ktoré vianočné pečivo s láskou pripravujú, je tu ako malá pomôcka tento kalendár.
polovica novembra | Pečieme štóly, biskupské chlebíčky so sušeným ovocím. Zabalené vydržia niekoľko týždňov. |
4 týždne pred Vianocami | Pečieme medovníčky, perníčky, medové neplnené cukrovinky, praclíky. |
začiatok decembra | Pečieme striekané pečivo, neplnené pečivo z krehkého cesta, keksy. V dobre uzavretých dózach vydržia až 8 týždňov čerstvé. |
okolo 7. decembra | Pečieme penové snehové pečivo, škoricové pečivo, makronky. Zostanú čerstvé 3 - 4 týždne. |
po 15. decembri | Pečieme vanilkové a orechové rožteky. Skladujeme ich v uzavretých škatuliach, jednotlivé vrstvy prekladáme papierom. Vydržia čerstvé až do Vianoc. |
po 19. decembri | Upečieme tortové korpusy z krehkého a piškótového cesta, záviny, rolády, tvarohové štóly a nepečené dezerty. Uložíme zabalené vo fólii. |
tesne pred Vianocami | Naplníme a ozdobíme torty, rolády, krémové rezy a uložíme do chladu. |
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Víkend na chalupě: Vyzkoušejte 18 receptů na rychlá jídla s použitím minima surovin
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno před 3 hodinami
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno před 3 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 8 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 8 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šneky z listového těsta jsou povinným pohoštěním, čekáte-li návštěvu
Hell’s Kitchen Česko se chystá na obrazovky Novy: Vítěz dostane dva a půl milionu korun a práci u Kašpárka, říká producent
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Komentáře
17. 11. 2011 13:19
24. 9. 2009 19:27
24. 9. 2009 06:03
10. 2. 2009 11:21
10. 2. 2009 10:45
10. 2. 2009 08:38
10. 2. 2009 08:33
10. 2. 2009 08:16
10. 2. 2009 00:55
24. 12. 2008 11:14
24. 12. 2008 09:47
24. 12. 2008 09:29