Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míchané koktejly
Zdroj: Freepik, Racool_studio

Oslavy příchodu nového roku se neobejdou bez dobrého pití a půlnočního přípitku. Díky našim tipům na nealkoholické silvestrovské koktejly si mohou skvělou zábavu při míchání užít i děti. Jejich drinky budou navíc nejen dobré, ale také plné vitamínů.

Zapojte děti do příprav silvestrovské oslavy

Silvestrovské pohoštění obvykle zahrnuje různé chlebíčky a jednohubky, na jejichž výrobě se mohou podílet i děti. I ty menší zvládnou namíchat pomazánku z připravených ingrediencí nebo ozdobit namazané chlebíčky podle vlastní fantazie. A připravíte-li jim dostatek surovin do improvizovaného dětského baru, užijí si s mícháním drinků pro děti i dospělé spoustu zábavy.

Vybavení dětského baru

V základním vybavení by neměly chybět různě barevné sirupy a džusy na přípravu pestrých drinků. Červené nápoje vzniknou přidáním jahodové nebo brusinkové šťávy, oranžovou barvu dodá pomerančová nebo rakytníková šťáva, žlutou ananasový džus, zelený drink namícháte z mátového nebo okurkového sirupu, fialovou barvu dodá sirup borůvkový, růžovou zase malinový. Na modré koktejly použijte Curacao [kyraso], které se přidává i do alkoholických míchaných nápojů, ale alkohol neobsahuje.

Dále připravte dětem čerstvé ovoce nakrájené na menší kousky či plátky, kompotované ovoce, perlivou i neperlivou vodu, med, javorový sirup nebo třtinový cukr na oslazení, čerstvé bylinky (mátu, meduňku, rozmarýn, tymián,...), sklenice a také různá brčka, deštníčky a míchátka na ozdobu. Na super zdravé koktejly plné vitamínů se jim bude hodit i mixér, ve kterém vytvoří ovocný základ.

Recepty na silvestrovské nealko drinky pro děti

Nechte se inspirovat našimi tipy na nealko nápoje, které by neměly na silvestrovské párty chybět.

Bublinky bez alkoholu na přípitek

Kupované dětské šampaňské je obvykle plné barviv, aromat a konzervantů. Přípitek z bublinkami však lze jednoduše namíchat z perlivé vody.

Na 1 litr perlivé vody použijte 1 sklenici jablečného džusu nebo moštu, šťávu z 1 pomeranče, 1 pomeranč nakrájený na plátky, snítku rozmarýnu a tekutý med na oslazení. Všechny ingredience smíchejte už zkraje večera, aby se chutě stačily dokonale propojit, a podávejte na půlnoční přípitek.

Virgin mojito

Na 500 ml sodovky si připravte 10 lístků máty, 2 chemicky neošetřené limetky a 1 lžíci třtinového cukru. Do nádoby dejte cukr, natrhanou mátu, dobře omytou a nakrájenou limetku a pomocí vidličky trochu rozmačkejte, aby se uvolnila šťáva. Zalijte šťávou z druhé limetky a sodovkou, nechte chvíli stát, aby se rozpustil cukr, a promíchejte.

Piña Colada pro děti

Aby měla Piña Colada dokonalou chuť, je dobré do ní přidat pár kostek ledu. Na 500 ml ananasového džusu použijte 250 ml kokosového mléka, 1 lžíci strouhaného kokosu, 1 lžíci třtinového cukru, 80 ml smetany ke šlehání a 6 kostek ledu. Všechny ingredience kromě ledu jednoduše rozmixujte a nalijte do sklenic s ledem.

Šmoulí koktejl

Na 500 ml jemně perlivé vody budete potřebovat 1 citron, 50 ml modrého sirupu Curacao a led. Místo vody a citronu můžete použít libovolnou citronovou limonádu. Ingredience jednoduše smíchejte.

Jahodový drink

Sehnat v prosinci čerstvé jahody, které chutnají jako jahody, je úkol spíše pro pohádkovou Marušku. Vy si na lahodný koktejl vystačíte s kompotovaným ovocem. Jahody včetně sladkého nálevu rozmixujte, přidejte trochu citronové šťávy a podle potřeby zřeďte neperlivou nebo perlivou vodou.

Stejným způsobem lze namíchat koktejly z různých druhů měkkého ovoce. Vynikající jsou třeba kompotované broskve a ananas, čerstvé mango, meloun nebo použijte rozmrazené lesní ovoce.

 

autorka kuchařek pro děti Pavla Šmikmátorová

„„Když to neděláš pořádně, nedělej to vůbec.““

Pavla Šmikmátorová je autorkou téměř desítky kuchařských knih zaměřených na děti. K jejím „srdcovkám“ patří kuchařky Mezinárodní mistr šéfkuchař a Víš, co jíš, ve kterých se zrcadlí její zájem o světovou kuchyni a zdravou výživu dětí. Máma malého „Otesánka“ ráda experimentuje v kuchyni a sleduje nové kulinářské trendy. 

 

 

Silvestr a vítání nového roku

Silvestrovské oslavy jsou časem radosti a společných chvil, s čím je spojeno nejen pití, ale i vzpomínání a chutné pokrmy. Receptů na zpříjemnění loučení se starým rokem a vítání toho nového je velké množství. Od tradičních pochoutek po originální kulinářské kreace. 

Inspirujte se:

Chlebíčky | Jednohubky | Pomazánky | Lahůdky z listového těsta | Slané pochoutky 

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie