Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jídelní rozmary slavných: Scarlett Johanssonová si před cvičením dává čokoládu a miluje nadýchané banánové muffiny
Zdroj: Wikimedia Commons/Gage Skidmore , CC BY-SA 3.0, a Toprecepty.cz, eblan

Herečka s dánskými kořeny a máma dvou dětí se snaží stravovat dietně a lehce. Když tráví čas na natáčení, vybírat si moc nemůže. Někdy je dokonce nepříjemně překvapená skladbou jídelníčku pro filmový štáb.

Ve Španělsku si nepochutnala

Je ráda, když má možnost si třeba dát raw potraviny, ale i mexické tacos nebo si zobnout něco sladkého.

Podle Scarlett Johanssonové vůbec nezáleží na penězích. Produkce nízkorozpočtového filmu leckdy zajistí mnohem kvalitnější a pestřejší catering než produkce velkofilmu. „Když jsem ve Španělsku natáčela Vicky Cristinu Barcelonu, očekávala jsem, že zažiju úžasný kulinářský zážitek, ale většinou jsme měli vepřové maso a všechno bylo přišlo příliš slané,“ uvedla pro foodandwine.com.

Před fitness tréninkem kousek čokolády

Jedna z nejlépe placených amerických filmových a divadelních hereček Scarlett Johanssonová se o svou postavu samozřejmě musí starat. Tomu přizpůsobila  svůj jídelníček a disciplinovaně několikrát do týdne cvičí.

Jak podle hola.com prozradili její osobní trenéři, těsně před začátkem cvičení si tato kráska vychutná kousek hořké čokolády! A podle nich je čokoláda úžasným stimulátorem před tréninkem.

Vaří bez receptů

Pokud vystupuje v divadle na newyorské Broadwayi, před představením si dopřeje šťavnatý krůtí hamburger. Když má Scarlett čas, pro rodinu vaří.

Jejímu favority jsou jídla středomořské kuchyně, třeba španělská studená polévka gazpacho nebo italské lasagne. Většinou nevaří podle kuchařek, ale recepty podle svých slov „vymýšlí za pochodu“.

Vegetariánská jídla jí moc nejdou

Občas zve na večeři i přátele, kteří nejedí maso. Pastýřský koláč (v originále shepherd´s pie nebo taky cottage pie) zkusila připravit s „umělým“, tedy sójovým masem. Nebylo to dobré, podle Scarlett dokonce nechutné!

Dobře nedopadl ani pokus o lilkovou parmigianu. „Neuvědomila jsem si, že se lilek musí vypotit a každý kousek dokonale osmažit, pak se teprve musí udělat omáčka a všechno se musí nechat odležet a vychladnout. Po čtyřech hodinách jsem proklínala své vegetariánské přátele,“ přiznala webu foodandwine.com.

Gwyneth Paltrowová si řekla o recept na muffiny

Kamarády a kamarádky, kteří jsou vyznavači veganské stravy ale může pozvat na veganské čokoládovo-banánové muffiny. Ty kdysi přinesla na natáčení filmu Iron Man 2 a dala ochutnat hereckým kolegům. Gwyneth Paltrowové tak chutnaly, že si řekla o recept.

Banánovo-čokoládové muffiny nejsou vůbec složité. Pokud je chcete vyzkoušet, připravte si (na 16 kousků):

  • 8 zralých banánů
  • 4 hrnky hladké mouky
  • 3 lžičky jedlé sody
  • 1 lžičky soli
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 hrnky cukru
  • ½  hrnku kokosového oleje (nahradit ho můžete slunečnicovým nebo rozpuštěným margarínem)
  • ½  hrnku vody
  • 200 g hořké čokolády nasekané na drobné kousky  
  • cukr moučka na posypání

Jak na to? Do mísy nasypte cukr,  cukr, nalijte olej, přidejte důkladně rozmačkané banány, vodu, vanilkový extrakt a nasekanou čokoládu. V jiné nádobě smíchejte mouku, sodu a sůl. Tuto sypkou směs přidejte vzniklého těstíčka, pořádně promíchejte a nalijte do muffinových formiček. Pečte asi 30 minut v troubě předehřáté na 200 °C (horkovzduch na 180 °C). Nechte vychladnout a před podáváním hojně posypte moučkovým cukrem.

Pokud nejste moc na sladké, připravte si podle našeho videoreceptu slané BROKOLICOVÉ MUFFINY se sýrem.

Zdroje informací: hola.com, foodandwine.com a therecipe.com.

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie