Jak si v letadle objednat nejméně rizikové jídlo, které navíc dostanete mezi prvními? Jistí to asijská a bezmasá kuchyně, říká expertka
10. 7. 2023 Cestování
O stravování v letadlech se vede debata již dlouhá léta. Dokonce i někteří členové palubního personálu totiž připouští, že kvalita a čerstvost některých pokrmů není dostatečná. Aby se lidé, kteří cestují třeba na dovolenou, nemuseli bát se v letadle najíst, přišla manažerka komunikace jedné ze společností s dobrou radou.
Rada odborníka
Podle marketingové odbornice Victorie Baillieové je problém v leteckém stravování „na stole“ a jeho řešení bude nutné v nejbližší době nalézt. Zatím poradila cestujícím, aby si objednávali pokrmy, u kterých si mohou být jisti jejich nezávadností a navíc jako bonus dostanou i přednostní servis, informuje britský deník Express.
Mohlo by vás zajímat
Kvalitnější jídlo dostanete rychleji
„V letadle si vyberte asijsko-vegetariánskou variantu,“ sdělila PR manažerka společnosti Skyscanner. „Dostanete najíst dřív než ostatní, vyhnete se všemu příliš mastnému a jsem přesvědčená, že jídla, která jsou více specializovaná, jsou mnohem kvalitnější, protože se vyrábějí v menších dávkách,“ překvapila Baillieová.
Speciální jídlo má přednost
Protože u některých společností či cestovních kanceláří je třeba si jídlo objednávat již při nákupu letenky, mají mít cestující s volbou speciálních druhů jídla jistotu, že budou obslouženi jako první. „Pokud chcete jíst na palubě a nechcete čekat zbytečně dlouho, stačí si objednat speciální jídlo, například veganské nebo košer,“ vysvětluje bývalá letuška Caroline Kneitzová.
„Speciální jídla, která je třeba předem objednat, se vždy vydávají jako první. Navíc, pokud letíte v noci, je obzvláště užitečné dostat jídlo dříve, protože se můžete dřív odebrat ke spánku,“ dodává.
Pozor na kávu či sýr
Svůj příspěvek do debaty o špatné kvalitně jídla a nápojů na palubách letadel přidala nedávno i letuška, kterou britská média prezentují jako Whytney. Podle jejího názoru není bezpečné si při cestě dávat vodu, čaj či kávu, nedoporučuje také sýry, těstoviny, polévky a sendviče s masem.
Zdroje informací:
express.co.uk - How to make sure you ALWAYS get fed first on flights (and get better quality food)
thesun.co.uk - I’m a flight attendant – here’s the food and drinks you should NEVER eat on a plane
Témata
Recepty k tomuto článku
Mohlo by vás zajímat
Související obsah
Jak si připravit vývar do zásoby: Základem je zredukovat tekutinu, prudce ji zchladit a uschovat
Uvařili jste maso do omáčky a zbyl vám vývar, který vám je líto vyhodit? Nebo si chcete vyrobit domácí bujón místo masoxu, který nechcete do polévky… Číst více
Používáte masox? Nahraďte ho domácím bujónem a vychutnejte si poctivou polévku
Složení masoxu, což je to samé jako bujón, vydá na několik řádků. Přitom se bez něj v kuchyni můžeme snadno obejít. Nejsnazší cestou je udělat si… Číst více
Domácí zeleninový bujón, který má bezkonkurenční chuť? Videonávod vám pomůže
Pokud patříte mezi odpůrce umělých dochucovadel, máme pro vás skvělý tip, jak si připravit domácí bujón, který se hodí téměř do každého pokrmu.… Číst více
Jaké jsou základní druhy vývarů? Vyzkoušejte zábavný kvíz
Každý kuchař pracuje s vývarem - je to základní kámen polévek, omáček a šťáv. Chuťově výrazná tekutina každý pokrm doplní, dochutí a vylepší. Je… Číst více
Jak se křtí unikátní kuchařky? Josef Maršálek prozradil, proč má rád bublaninu, Besky přiznala, co jí dopomohlo k vítězství
Josef Maršálek, Tereza Bebarová, Besky i pekařka… Číst více
VIDEO: Jak probíhal křest našich video kuchařek? Podívejte se, co přáli kmotři Josef Maršálek, Besky nebo Tereza Bebarová!
Nejčtenější český web o vaření, Toprecepty.cz,… Číst více
Retro okénko: Tyčinka Milena stávala dříve 2,50 Kčs. Oblíbená je dodnes, třeba jako součást slavných Milena řezů
Zbožňujeme ji skoro stejně jako Kofilu, na rozdíl… Číst více
Tereza Bebarová miluje kachnu, nám ale prozradila recept na tyhle pohankové palačinky
S herečkou a moderátorkou Terezou Bebarovou jsme… Číst více
Příběh Maggi a večeře ze sáčku: „Pytlíkové polévky“ měly v roce 1885 ulevit pracujícím ženám
Žluto-červené logo značky Maggi zná snad každý.… Číst více
Demi glace je ten nejlepší základ pro všechny druhy omáček: Jak jej připravit, aby měl opravdu silnou chuť?
Už jste někdy slyšeli o demi glace? Pokud jste… Číst více
Přečtěte si Zobrazit více
Přečtěte si Zobrazit více