Rolky z ulice jako někde v Asii

Nonya Kuchař: Nonya

Doba přípravy: 20 4 porce Minutky 22 názorů

Suroviny

10 ks rýžový papír
30 ks vařených loupaných krevet
100 g rýže
1 hlávkový salát
2 lžíce máty čerstvé
2 lžíce čerstvé bazalky
1 lžíce čerstvé naťe koriandr
1 hrnek okurka na nudličky nakrájeným
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jedno z nejlepších exotických a zdravých předkrmů plné bylinek. Rýžového slize nebo rýži vaříme 3-5 minut (dle návodu), vyjmeme a dáme pod studenou vodu aby se neslepily. Do větší misky dáme teplou vodu, do které na krátce (někdy stačí jen 1-2 sekundy) ponoříme listy rýžového papíru, je třeba vyzkoušet rychlost.

  2. Kazdy recept co se píše, že je originální a nemá v sobě mnoho čerstvých bylinek, není recept z jižní Asie, protože všechny obsahují vždy čerstvé bylinky.

  3. Připravíme si na drobno nakrájenou bazalku, koriandr, mátu i salát, ale vyberte z něj hrubší část, aby vám neproděravil velmi jemný papír a okurky nakrájené na zápalky.

  4. Položíme rýžový papír (větší cca 16 cm) na desku a začneme pokládat salát, nakrájené rýžové slize, na ně dáme nakrájené bylinky a zakončíme krevetami, nebo co nám přijde na chuť, dělají se i vegetariánské i s vepřovým masem nakrájeným na plátky, kreativitě se meze nekladou.

  5. Jinak děti strašně rády pomáhají vyrábět tyto role. Netřeba rolovat velmi na pevno, protože se nám to roztrhne. Omáčky se ve Vietnamu používají na bázi rybí, ale velmi se používá i na bázi buráků nebo i sladká chilli v Thajsku.

Poznámka

Ci su originalne ? neviem ale na ulici vo Vietname vam ich spravia presne takto. Rolky su uplne dietne ziadna sol na to su tie omacky len su ochutene cerstvymi bylinkami.

A robia sa takto:

http://www.youtube.com/watch?v=IfI1wMeDXhg

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rolky z ulice jako někde v Asii

  • Pajaska Pajaska

    Nonya,já bych to tolik nehrotila.;-)Osobně si myslím,že pokud jediný člověk tady, si recept oblíbí a hlavně zkusí a ochutná ,je to např.pro mne mnohem hodnotnější a víc potěšující, než bod.A bodování někdy nevypovídá o kvalitě a chuti receptu.
    A filozofie ,,originálů receptů" je tak složitá,že prakticky není možné zjistit co je originál ,pokud není recept patentován.Vaření je velice kreativní a to je na tom to kouzelné.Tvé recepty jsou zvláštní a mně se velice líbí.Ne každý vyzkouším a pokud ano ,nebude někdy třeba striktně dodržen,protože třeba nejsou u nás ty správně suroviny dostupné,nebo jsou drahé.Přesto je krásný pohled na tvé fotky a i poučné čtení.Tím netvrdím,že by se recepty neměly dodržovat,vše chce své.Samozřejmě ,že u profesionálů je to jiné,ti si nemohou dovolit třeba tolik experimentovat,jak my tu.Myslím vztaženo na jeden recept a dodržení receptury.Teda já se nějak rozjela.:-8:-K Prostě jsem chtěla říci,že porovnávání bodů je nesmysl.Většina z nás to tady nebere jako soutěž,ale potěšit ostatní,dát začínajícím pár rad,inspirovat se,poučit se a hlavně se tu pohodově cítit.:-K:-K

    Odpovědět

  • isindy isindy

    nonya :-) upřímně - každé jídlo je vlastně originální, záleží na každém kuchaři, jak postupuje, koření, kdy, kolik a čeho dá - a název může být vždy stejný ;-)
    já myslím, že není podstatné, zda je dané jídlo opravdu echt originální - hlavně, jestli je chutné a zajímavé ;-) a i když tento recept se mi líbí použitými surovinami více, nezavrhuji ani phamčin ;-)

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    To je ono tak to ma byt:yes:to ako ked sa na slovensku dvaja slovaci hadaju koho kapustnica je ta spravna.Je ich asi 40 druhov.
    Takze povedzte milej phamke ze to je jeden z mnoha a nie originalny aj nas je tak isto originalny.:-))

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Taky jsem si myslela, že nemluvíš o tom mém receptu...:-)

    Ten počet bodů je fakt taková náhoda...;-) kolik lidí recept vůbec otevře, jakou má náladu a chutě... a tak... není to směrodatné.:-)

    Odpovědět

  • Madlenka1 Madlenka1

  • isindy isindy

    jo tento jsi myslel? :-8 tak to je zvláštní - phamka je totiž vietnamka ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nonya, myslím, že všetkým sa tvoje recepty páčia. Sú osviežením pre každého, kto hľadá niečo extra alebo exotické.
    Bodíkovanie je hlúposť, toho si nevšímaj, to predsa nemôže mať výpovednú hodnotu... A niekto má rád ázijské rolky, niekto držkovú.

    Odpovědět

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    Sorry ja vobec nehovorim o Elizinom recepte.To nema s tymto nic spolocne, jej je vyprazany a toto je surove ale o tomto co si hovori ze je originalny vietnamsky:-8

    http://www.toprecepty.cz/recept/14372-originalni-vietnamske-nepecene-zavitky/

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    To se týká těch mých včerejších rolek? :-O To asi ne, to je něco úplně jiného a navíc tam nepadlo ani slovo o originalitě...:-O receptu, my jsme to včera uvařily se sestrou podle sebe a chutnalo nám...:-)
    No a na našich stolech jsou houby stále ještě oblíbenější než krevety, když už bychom to měli srovnávat...;-) Tak asi proto...

    Odpovědět

  • isindy isindy

    Nonya, trochu ješita, že? ;-)
    nenapadlo tě, že Elizin recept od včerejšího večera vidělo více lidí než tvůj, který jsi sem dal dnes před obědem? ;-)
    navíc - počet bodů není vždy relevantní, i když potěší...a možná se opravdu ten její líbil víc, co ty víš ;-)

    Odpovědět

  • Martin Martin(neregistrovaný)

    ...trochu skromnosti by to možná chtělo.Myslím, že výborný recept není poznat JEN podle počtu bodů.Aspoň pro mne počet bodů u receptu určitě směrodatný není.

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • Nonya Nonya(autorka receptu)

    trang,Ja som dal sme tento recept ako experiment je absolutne
    100 % originalny nie je tu ani europska bazalka je to vietnamska " húng quế", moj poradca mi tvrdi ze jeho mama vzdy davala aj vietnamsky koriander "rau ram".Aj pazitka je plocha vietnamska " He "..
    Omacka je originalna "Goi Cuon".
    Takze dostali sme za to 3 body:-D a recept ktory sa volal originalny a nema absolutne nic spolocne s vietnamskou kuchynou dostal 7 bodov.:-))
    Toto je posledny recept originalny nikdo nema o ne zaujem :yes:

    Odpovědět

  • trang trang(neregistrovaný)

    akorat se tam obvykle nedava bazalka a koriandr ;-)
    jinak to mas moc krásne

    Odpovědět

  • michsamant michsamant(neregistrovaný)

Předchozí 1 2

Tématické fráze: recepty z ulice asijske rolky nem cuon recept na nem cuon asijské rolky recept minutky závitky nem ram goi cuon thajské rolky goi cuon recept letni rolky nem ram zavitky goi cuon recepty nesmazene rolky s krevetami vietnamská kuchyně goi cuon letni rolky recept rolky s krevetou recept nem cuon recept nesmažené závitky recept vietnamske zavitky recept ulice online