Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tři nepečené čokoládové dezerty nejen na Valentýna: Lahodný dort, rumem vonící sladké kuličky a božsky chutnající pohár
Zdroj: Toprecepty, Bahula

Čokoláda je spojená s láskou. Proto i na svátek Valentýna nechybí. Máme pro vás tři nepečené čokoládové dezerty, ze kterých se sliny sbíhají už na pohled. Za ně vás bude každý milovat.

Nepečené čokoládové dezerty

Čokoláda je od pradávna spojována se silnými prožitky, s láskou. Kakaovníky pěstovaly už staré kmeny Olméků a Mayů. V Evropě za ně můžeme poděkovat Kryštofu Kolumbovi, ale skutečně zaujaly až v souvislosti s přípravou horké čokolády. Tu do Evropy přivezl jeden z nejslavnějších španělských kolonizátorů Ameriky Hernán Cortés.

Čokoládu si užíváme v nejrůznějších podobách a takové jsou i nepečené čokoládové dezerty. Mají mnoho variant a nejlepší na nich je, že jsou snadné a zvládne je přichystat každý.

Čokoládový nepečený dort

Pět ingrediencí a voda. Tak málo stačí na to, abyste své drahé polovičce připravili výborný dárek. Jen je potřeba s chystáním začít už den předem a druhý den po smíchání vyžaduje dezert strávit alespoň čtyři hodiny v ledničce. 

Náš tip: Připravte si výborný tvarohovo hodně čokoládový nepečený dort

Čokoládové kuličky

Kuličky s čokoládou mohou vypadat tak, že uvnitř bude čokoláda. Ale také si kuličky můžeme přichystat z jiné ingredience a obalit je v čokoládě až nakonec. Obě varianty jsou vynikající. S čokoládou báječně ladí kokos. 

Náš tip: Přichystejte si kokosové kuličky v čokoládě 

Valentýn

Vařit na Valentýna je radost! Láska prochází žaludkem, takže v případě úspěchu (zvláště každoročně opakovaného) máte zaděláno na celoživotní partnerskou spokojenost. Proto je lepší vybírat s rozvahou…

Čokoládový pohár

Skvěle vypadá a ještě lépe chutná! Čokoládový pohár je další z lahodných a přitom dobře vypadajících dezertů, které udělají velkou radost. Tento je navíc doplněný o mascarpone a smetanu. 

Na dezert, který je trochu pracnější, budete potřebovat: 300 ml smetany ke šlehání (min. 33%), 250 g mascarpone, 0,5-1 balení vanilkového cukru (podle chuti) a 100 g hořké čokolády. Na dozdobení dle chuti: vaječný koňak, šlehačka, ovoce a oplatky.

Jak na to? Z čokolády udělejte pomocí škrabky několik hoblinek. Použijete je na závěr na zdobení. Připravte si čokoládový krém: polovinu smetany přiveďte k varu. Zbytek čokolády do ní nalámejte, pozvolna rozpusťte a pak nechte vychladnout. Druhou polovinu smetany vyšlehejte do pevné šlehačky. Mascarpone podle chuti oslaďte, vymíchejte a lehce do něj vmíchejte šlehačku.

Krém z mascarpone rozdělte na dvě poloviny. Do první poloviny krému vmíchejte asi dvě lžíce čokoládového krému a nandejte ho do čtyř připravených pohárů. Na světle hnědý krém z mascarpone v poháru nalijte vychladlý čokoládový krém. Malé množství tohoto krému nechte v kastrůlku.

Na čokoládový krém v poháru naneste druhou polovinu bílého krému z mascarpone. Bílý krém v každém poháru protáhněte vidličkou namočenou ve zbytku čokoládového krému tak, aby vznikl mramorový krém. Povrch poháru můžete dozdobit podle chuti a nálady: posypat čokoládovými hoblinami, polít vaječným koňakem, přidat šlehačku, ovoce, ale třeba také můžete využít oplatky.

Náš tip: Připravte si nepečený čokoládový koláč podle následujícího videoreceptu:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více