Hrušky, podzimní kolegyně jablek: Dietní ovoce dokáže odstranit jedovaté látky z těla

Ačkoliv s podzimem a jeho sezónní kuchyní máme spojeny především jablka, jejich kolegyně hrušky jsou stejně lahodné a stejně prospěšné pro nás organismus, i když obsahují zase jinou sadu vitamínů a minerálů. Přinášíme 10 důvodů, proč toto ovoce zařadit do každodenního jídelníčku?
Hrušky, podzimní královny
Ačkoliv jsou to plody vyšlechtěné a pěstované celoročně, hrušky patří k babímu létu i podzimu stejně jako jablka. Právě zimní odrůdy hrušek vydrží nejdéle, i když nebývají tak sladké jako jejich kolegyně sklizené v teplejších dnech. Ať už v koláči, v kompotu nebo jen tak syrové - hrušky klidně můžete jíst každý den. Máme pro vás deset dobrých důvodů, proč je zařadit do jídelníčku.
1. Samá voda
Hrušky jsou plné vody, díky čemuž prospívají střevům a přírodní cestou je pomáhají čistit. Zabraňují také zácpám. a zabraňuje zácpám.
2. Protijed
Hrušky mají schopnost neutralizovat a vylučovat z těla těžké kovy a jedovaté látky, jako je olovo, rtuť nebo kadmium.
Článek z magazínu
3. Zdravá sladkost
Díky vysokému podílu vody a vlákniny jsou hrušky výborné při dietách, a to i proto, že díky díky velkému obsahu fruktózy zaženou vaši chuť na sladké. Slouží tedy jako zdravý dezert nebo sladkost za odměnu.
4. Pomoc s růstem
Hrušky obsahují velké množství kyseliny listové, která je důležitá pro růst a krvetvorbu.
Článek z magazínu
5. Vitamínová bomba
Hrušky jsou bohaté na mnoho důležitých látek. Obsahují sodík, draslík, měď, fosfor, zinek a vápník.
6. Zdravé cévy
Díky vysokému obsahu draslíku je hrušková šťáva výborná pro zpevnění cév a při poruchách srdeční činnosti, pomáhá i při vysokém krevním tlaku.
Článek z magazínu
7. Na močák
Toto ocení především dámy, které už někdy potrápil zánět močového měchýře. Hrušková šťáva má totiž močopudné a žlučopudné účinky a při těchto nemilých obtížích vám pomůže víc než vyhlášené brusinky.
8. Vitamin B
Jablka mají vodně vitaminu C, hrušky jsou zase bohatší na stejně důležitý vitamin B. Nejvíc ho je těsně pod slupkou hrušek, takže je ideálně konzumujte neoloupané.
Článek z magazínu
9. Pohlazení pro trávení
Hrušky jsou lehce stravitelné a trávení i přímo prospívají, pomáhají především při žaludečních obtížích.
10. Hruškový čaj
Pokud nechcete nebo nemůžete konzumovat přímo hrušky, zkuste čaj nebo odvar z hruškových listů. Ten rovněž pomáhá ulevit při zánětlivých onemocněních močových cest a ledvin.
Sdílejte s přáteli
Recepty k tomuto článku
Články z magazínu
Přečtěte si Zobrazit více
Hitem sociálních sítí je tento slaný dort z kynutého těsta: Makronky z mini sýrů jej nádherně dekorují
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Masové mleté válečky se sýrem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 6 hodinami

Kuřecí pikantní směs se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami

Štika s hráškovým pyré a citronovo-smetanovou omáčkou
Přidáno 15. 8. 2022 13:59

Kuře chop suey
Přidáno 15. 8. 2022 08:31

Bezlepkovy chléb který chutná jako klasický
Přidáno 15. 8. 2022 08:21

Kuřecí roláda se žampionovou náplní (pečená v remosce)
Přidáno 14. 8. 2022 17:30
Komentáře
Ke článku nejsou žádné komentáře.