Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Semlor

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

www.zarovi.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 715 kJ /
5 190 kcal
Bílkoviny151,36 g
Tuky122,42 g
Vláknina35,40 g
Cholesterol 791 mg
Sodík 1,96 g
Sůl4,88 g
Sacharidy853,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z droždí, trochy cukru a teplého mléka připravíme kvásek, zakryjeme hrneček talířkem. Necháme cca 15 min vykynout. Krok 2: Do mísy prosijeme mouku, rozmícháme v ní sůl, kardamon, kypřící prášek a cukr. Ve zbylém teplém mléce rozpustíme máslo a rozkvedláme 1 vejce. Krok 3: Vykynutý kvásek přidáme do mísy, postupně přiléváme mléko-směs a zapracováváme, až bude těsto pěkně hladké, lestklé a ne příliš lepivé. Uprostřed mísy se vytvoří bochan. Těsto necháme pod utěrkou 1/2 hodiny nakynout. Krok 4: Těsto vyjmeme z mísy a na pomoučeném válu prohněteme. Krok 5: Rozdělíme na 14 dílků. Z každého vytvoříme bochánek a klademe jej na pečící papír na plechu. Krok 6: Bochánky překryjeme utěrkou a necháme odpočinout další 1/2 hodinu. Krok 7: Po vykynutí je potřeme druhým rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 225-250°C pečeme 8 až 10 minut. Necháme vystydnout. Krok 8: Bochánkům odřízneme čepičku. Vydloubneme kousek vnitřku, podle chuti k těstu přidáme Mandelmassu a zjemníme trochou mléka. Krok 9: Vzniklou směsí naplníme semlor. Krok 10: Ušleháme smetanu, na vrstvu náplně dáme asi 1/2 dcl šlehačky a přiklopíme čepičkou. Krok 11: Poprášíme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 18. 5. 2008

Poznámka autorky www.zarovi.cz

Při teplotě 235°C se nám bochánky zespoda trochu moc upekly. Doporučujeme tedy klidně teplotu 200°C.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Semlor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Nq

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Semlor

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5Nq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Hanka, tipujem, že marcipán...je z mandlí...ale prečo ten záhadný názov?

Ráda bych vyzkoušela tenhle recept, ale bohužel nevím co to je mandelmassa. Díky za odpověď.:-/

Tématické fráze:
kardamon recepty, mandelmassa, kolacky semlor, kardamon recept, recepty kardamon, mandelmasa, kynuty bochan se skorici, recept kardamon testo, kardamon v mlece, mandelmasa recepty, kardamon-recepty, kardamon prášek, mandelmassu

Suroviny:
mléko, smetana ke šlehání, cukr krupice, cukr moučkový, mouka hladká, prášek do pečiva, máslo, droždí, mandelmassa, vejce, kardamom, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu