Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 865 kJ / 3 075 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,19 g |
Tuky | 47,69 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 264 mg |
Sodík | 4,32 g |
Sůl | 0,44 g |
Sacharidy | 591,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme na vodní lázeň a do větší nádoby ( hmota asi 2x nabyde na objemu) heru, cukr, med, mléko, sodu a vejce a dlouho šleháme, až než začne hmota tmavnout. Až začne tmavnout pořád mícháme, hlavně od spodu, stačí stěrkou, nemusíme šlehačem.
Krok 2: Jakmile je v barvě karamelu, odstavíme a necháme trochu vychladnout.
Krok 3: Potom přidáme mouku a hrst ořechů a uděláme těsto, které dáme na chvíli odpočinout do lednice.
Krok 4: Potom vyválíme na pečící papír 5 plátu ve velikosti plítkého talíře. Zkoušíme podle toho talíře.
Krok 5: Potom pečeme placky jednu po druhé na 180 stupňů a čas není přesný, musíme dost hlídat. Někomu stačí 8 minut, někomu 5 minut.
Krok 6: Hned jak upečeme každý plát, položíme na něj opačně talíř, a podle něj obkrojíme kolečko. Musíme hned po upečení, aby se pláty nelámaly.
Krok 7: Až upečeme a okrájíme, zabalíma každý vychladlý plát zvlášťdo alobalu, aby zustal měkký. Já nechávám takto zabalené pláty v lednici do druhého dne.
Krok 8: Placky peču večer. Ráno si udělám krémy. Smíchám máslo se salkem, to je první krém. Potom kysanou smetanu a cukr.
Krok 9: Nachystáme si placky a začneme mazat. Napovrch placky krém 1 a na každý spodní stranu plátu krém 2. Tak až do poslední placky, kterou namažeme už jen krémem 1 a ten také rozmažeme po celém obvodu medovníku.
Krok 10: Potom z těch okrojků co jsme okrájeli uděláme posypku (pomeleme) a posypeme medovník. Je to docela piplačka,ale stojí to za to.
Zveřejněno 24. 2. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborný medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZXj5
Moje poznámka
Výborný medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZXj5
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 14 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 15 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 1 hodinou
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 2 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 3 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 3 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 6 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 6 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 12 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 13 hodinami
Tématické fráze:
výborný krém do medovníků,
medovník,
medovník hned měkký,
měkký medovník,
rychlý medovník recept,
medovnik recept,
krém do medovníku,
hned mekky medovnik,
rychlý medovník,
recept na medovnik,
krem na medovnik,
medovník z platu,
medovník s povidly,
recept na hned měkký medovník,
medovník s celými ořechy,
výborný krém ze salka,
výborný krém do orechu,
top recepty medovník,
vyborny medovik,
recept na rychly medovník
Suroviny:
mouka hladká,
cukr,
ořechy,
tuk hera,
med,
mléko,
soda jedlá,
vejce,
máslo,
salko,
smetana zakysaná,
cukr moučkový
Komentáře (12)
PROSTĚ BEZKONKUREČNÍ
Recept se mi líbí