Jednoduché palačinky

mardosa Kuchařka: mardosa

cca.10 ks Sladká jídla 22 názorů

Suroviny

0,5 l vlažného mléka
3 vejce
0,5 prášku do pečiva
lžička cukru
0,5 lžičky soli
trochu mouky (dávám trochu hladké a trochu polohrubé, aby se těsto lilo, ale nebylo úplně řídké)
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny smíchám a naběračkou nandávám na rozpálený olej. Potom namažu marmeládou a sroluju.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 95 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jednoduché palačinky

  • Dajda Dajda

    Eja57: Dělám to přesně tak - cukr v těstě je opravdu zbytečný, když do nich budeme dávat sladkou náplň. A pokud připravujeme palačinky slané, je zbytečný hned nadvakrát!

    Se skřítky souhlasím! :-D My máme palačinky dnes k obědu s tvarohem a navrch med a ořechy podle Míši Dolinové. Tak doufám, že skřítkové pěkně spinkají!

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Dajda: no, palačinky jsou klasická ukázka, že ti škodící skřítkové co jsou v každé kuchyni se najednou rozhodnou škodit:-D...Za mne - žádný cukr do těsta, nesnažit se do těsta vehnat hodně vzduchu, mašlovačkou trochu potřít horkou pánev trochou másla, ještě chvíli počkat...a smažit....

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Eja57: To je opavdu velmi individuální, někdo dává jen 1 vajíčko na 1 litr mléka, nebo úplně vynechá žloutky - taky to jde. Já osobně jsem dospěla k základnímu předpis s 2 vajíčky na 4 dl mléka a orientačně 200 g polohrubé mouky. Když se těsto nechá pořádně odležet, což je lepší, je třeba ještě přidat další tekutinu a podle toho upravit hustotu těsta. Já dám zpočátku mléka trochu méně a pak přidám trochu piva nebo sodovky a taky lžíci oleje nebo rozpuštěného másla. Z tohoto těsta můžete dělat palačinky tenké jak papír nebo silnější, jak se komu líbí. Kdo je chce mít těsto po upečení nadýchané, přidá prdopeč - pak stačí dát na šálek mléka, šálek mouky a 1 vajíčko, ale to už je spíše omeleta než palačinka (je dobrá s tvarohem). I když děláte těsto stále stejně, jednou upečete palačinky jak papír, jen se na ně srdce směje :-D a podruhé z toho máte nedobrovolně trhanec, ať děláte, co děláte. :no: To už se někd v kuchyni stává. ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Buchyna: dobré je přečíst si diskuzi....k receptu....tento je podle mne nesmysl....3 vejce na půl litru mléka je moc, prášek do pečiva nemá v palačinkách co dělat....
    Zkus klasiku - dvě vajíčka a špetku soli rozkvedlat v půl litru mléka, a za stálého kvedlání přisypávat mouku, hladkou nebo polohrubou, do konzistence husté smetany, nechat tak dvacet minut odstát, znovu zakvedlat a na pánvičku máznutou trochou másla lít a pánvičkou kroutit aby se těsto rozteklo

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Buchyna: Lehká pomoc - otevřete si nějaký další z toho množství receptů na palačinky, co tu je! :-Q Nicméně ani to nemusí být pro opravdu začínající kuchařku úplně směrodatné: žádné vajíčko není úplně stejně velké a každá mouka se chová trochu jinak. To si každý člověk, tedy začínající kuchařla, musí vyzkoušet sama.;-)

    Odpovědět

  • Buchyna Buchyna

    Co znamená " trochu mouky "? Pro začínající kuchařky je recept k ničemu.:no:

    Odpovědět

  • jakeline jakeline(neregistrovaný)

    Přidat do těsta na palačinky půl šálku perlivé vody nechat odstát asi 10 minut!

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    vanda: Málo rozpálená pánev, málo mouky - těsto je potřeba nechat min. 20 minut odležet. Jsou tu lepší recepty, množství "trochu mouky" na půl litru mléka je dost zavádějící.

    Odpovědět

  • vanda vanda(neregistrovaná)

    vůbec to nešlo otáčet debilní:-((:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:

    Odpovědět

  • Soňa Soňa(neregistrovaná)

    konzistence puding, chuť omeleta:-S

    Odpovědět

  • jita jita(neregistrovaná)

    přidávám do těsta jemně nastrouhanou uvařenou bramboru nejsou tak tuhé.

    Odpovědět

  • Kubbá Kubbá(neregistrovaný)

    Moje mamka tam dala místo prášku do pečiva...prášek do...... perníku....;) :(...:-((

    Odpovědět

  • zizala zizala

    cica: Pokud se těsto trhá, nemůže za to prášek do pečiva, ale málo mouky ;-)

    Odpovědět

  • cica cica(neregistrovaná)

    už ta nikdy prdopeč nedám, vůbec mi to nešlo obracet, zkažené těsto a místo palačinek jsme měli trhance...;-(:-!

    Odpovědět

  • sabas sabas(neregistrovaný)

    do palačinek prdopeč? :-O nedávám tedy...mám je ráda tenké a né nadýcháne a tak mají si myslim být,ale každého věc.:-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: palačinky jednoduchý recept recept palacinky těsto na palačinky recept recept na palačinky hrníčková kuchařka recept na palačinky hrníčkové palačinky recept na palačinky hrníčková těsto na palačinky recept na palačinky hrníčkové hrníčkové těsto na palačinky jednoduche těsto na palačinky hrníčkové palačinky recept palacinky recept recept na jednoduché palačinky jednoduché recepty palačinky hrníčkové palačinky těsto recept palačinky hrníčkový recept palačinky recept hrníčkový top recepty palačinky

Zapomněl/a jsem heslo