Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché palačinky

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min

25 min (25 min příprava)

19. 8. 2010 17:55

Suroviny

Porce: cca.10 ks

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota2 382 kJ / 569 kcal
Bílkoviny43,04 g
Tuky30,18 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol807 mg
Sodík2 158 mg
Sůl5,61 g
Sacharidy31,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Dajda

2. 5. 2020 11:24

Eja57: Dělám to přesně tak - cukr v těstě je opravdu zbytečný, když do nich budeme dávat sladkou náplň. A pokud připravujeme palačinky slané, je zbytečný hned nadvakrát!

Se skřítky souhlasím! :-D My máme palačinky dnes k obědu s tvarohem a navrch med a ořechy podle Míši Dolinové. Tak doufám, že skřítkové pěkně spinkají!

Eja57

2. 5. 2020 11:18

Dajda: no, palačinky jsou klasická ukázka, že ti škodící skřítkové co jsou v každé kuchyni se najednou rozhodnou škodit:-D...Za mne - žádný cukr do těsta, nesnažit se do těsta vehnat hodně vzduchu, mašlovačkou trochu potřít horkou pánev trochou másla, ještě chvíli počkat...a smažit....

Dajda

2. 5. 2020 08:23

Eja57: To je opavdu velmi individuální, někdo dává jen 1 vajíčko na 1 litr mléka, nebo úplně vynechá žloutky - taky to jde. Já osobně jsem dospěla k základnímu předpis s 2 vajíčky na 4 dl mléka a orientačně 200 g polohrubé mouky. Když se těsto nechá pořádně odležet, což je lepší, je třeba ještě přidat další tekutinu a podle toho upravit hustotu těsta. Já dám zpočátku mléka trochu méně a pak přidám trochu piva nebo sodovky a taky lžíci oleje nebo rozpuštěného másla. Z tohoto těsta můžete dělat palačinky tenké jak papír nebo silnější, jak se komu líbí. Kdo je chce mít těsto po upečení nadýchané, přidá prdopeč - pak stačí dát na šálek mléka, šálek mouky a 1 vajíčko, ale to už je spíše omeleta než palačinka (je dobrá s tvarohem). I když děláte těsto stále stejně, jednou upečete palačinky jak papír, jen se na ně srdce směje :-D a podruhé z toho máte nedobrovolně trhanec, ať děláte, co děláte. :no: To už se někd v kuchyni stává. ;-)

Eja57

1. 5. 2020 13:18

Buchyna: dobré je přečíst si diskuzi....k receptu....tento je podle mne nesmysl....3 vejce na půl litru mléka je moc, prášek do pečiva nemá v palačinkách co dělat....
Zkus klasiku - dvě vajíčka a špetku soli rozkvedlat v půl litru mléka, a za stálého kvedlání přisypávat mouku, hladkou nebo polohrubou, do konzistence husté smetany, nechat tak dvacet minut odstát, znovu zakvedlat a na pánvičku máznutou trochou másla lít a pánvičkou kroutit aby se těsto rozteklo

Dajda

1. 5. 2020 13:08

Buchyna: Lehká pomoc - otevřete si nějaký další z toho množství receptů na palačinky, co tu je! :-Q Nicméně ani to nemusí být pro opravdu začínající kuchařku úplně směrodatné: žádné vajíčko není úplně stejně velké a každá mouka se chová trochu jinak. To si každý člověk, tedy začínající kuchařla, musí vyzkoušet sama.;-)

Buchyna

1. 5. 2020 12:52

Co znamená " trochu mouky "? Pro začínající kuchařky je recept k ničemu.:no:

jakeline

19. 7. 2016 05:45

Přidat do těsta na palačinky půl šálku perlivé vody nechat odstát asi 10 minut!

hosta

2. 3. 2016 18:02

vanda: Málo rozpálená pánev, málo mouky - těsto je potřeba nechat min. 20 minut odležet. Jsou tu lepší recepty, množství "trochu mouky" na půl litru mléka je dost zavádějící.

vanda

2. 3. 2016 17:55

vůbec to nešlo otáčet debilní:-((:no::no::no::no::no::no::no::no::no::no::no:

Soňa

5. 11. 2015 17:24

konzistence puding, chuť omeleta:-S

jita

21. 2. 2014 14:50

přidávám do těsta jemně nastrouhanou uvařenou bramboru nejsou tak tuhé.

Kubbá

4. 2. 2014 20:50

Moje mamka tam dala místo prášku do pečiva...prášek do...... perníku....;) :(...:-((

zizala

30. 4. 2013 12:03

cica: Pokud se těsto trhá, nemůže za to prášek do pečiva, ale málo mouky ;-)

cica

30. 4. 2013 11:41

už ta nikdy prdopeč nedám, vůbec mi to nešlo obracet, zkažené těsto a místo palačinek jsme měli trhance...;-(:-!

sabas

28. 3. 2013 19:36

do palačinek prdopeč? :-O nedávám tedy...mám je ráda tenké a né nadýcháne a tak mají si myslim být,ale každého věc.:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: palačinky jednoduchý recept recept palacinky těsto na palačinky recept recept na palačinky hrníčková kuchařka recept na palačinky hrníčkové palačinky recept na palačinky hrníčková těsto na palačinky recept na palačinky hrníčkové hrníčkové těsto na palačinky jednoduche těsto na palačinky hrníčkové palačinky recept palacinky recept recept na jednoduché palačinky jednoduché recepty palačinky hrníčkové palačinky těsto recept palačinky hrníčkový recept palačinky recept hrníčkový top recepty palačinky

Suroviny: mléko, vejce, prášek do pečiva, cukr, sůl, mouka, olej, marmeláda

TopRecepty.cz

Jednoduché palačinky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y9ZW