Retrosušenky pasiáns
Netradiční kávové cukroví z bílků je nenáročné na přípravu a doslova za pár korun. Jeho tvoření vyžaduje jen trochu šikovnosti, neboť se těsto dost roztéká. Proto se z něj "píší" jen jednoduché tvary, v Rakousku a Německu mají sušenky jen tvar číslic nebo písmen.
Suroviny pro 2 plechy
2plechy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 770 kJ / 184 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,92 g |
Tuky | 0,44 g |
Vláknina | 0,33 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 533 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 37,95 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 11. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Retrosušenky pasiáns
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgkE
Moje poznámka
Retrosušenky pasiáns
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mgkE
Nejnovější recepty
Ciabatta bez hnětení
Přidáno před 11 hodinami
Rajčatový koláč
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové rybízové řezy
Přidáno před 16 hodinami
Palačinky z přebytkového kvásku
Přidáno před 16 hodinami
Cuketová polévka
Přidáno před 19 hodinami
Vymazlený hovězí guláš
Přidáno 23. 7. 2025 18:11:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Lečo jako polotovar
Kaill před 4 hodinami
Babiččina čočková polévka
Cikitaka před 5 hodinami
Babiččiny kynuté buchty
AnezkaMoller před 6 hodinami
Mleté kuličky se dvěma druhy sýru pečené v troubě
ha.ry před 6 hodinami
Hamburgerové bulky (včetně celozrnné varianty)
AnnaP4 před 8 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Tjadja před 9 hodinami
Pomazánka Šmitec
mira65 před 9 hodinami
Koláč kynutý litý s ovocem
Lidusenkaf před 9 hodinami
Pomerančový cheesecake
Jitulisek před 10 hodinami
Vepřové na paprice
Bilou před 10 hodinami
Tématické fráze:
pasiáns,
pasiáns pro jednoho,
cukroví pasians,
pasiáns cukroví,
pasians.cz,
pasiáns recept,
pasián recept,
pasiáns karetní hra pro jednoho,
pečivo pasians,
cukroví pasián,
russisch brot,
recept na pasiáns,
bílkový pasians,
pasians vánoční cukroví,
pasian cukrovi,
vánoční cukroví pasians,
pasián recepty,
pasians pečení,
patience recept,
pasián
Suroviny:
bílek,
citron,
sůl,
cukr krupice,
káva instantní,
kakao,
voda,
mouka hladká,
soda jedlá
Komentáře (13)
www.google.cz/search?sclient=tablet-gws&site=&source=hp&q=russisch+brot&oq=russisch+&gs_l=tablet-gws.1.0.0l3.4421.11850.0.13880.10.8.0.2.2.0.200.809.7j0j1.8.0....0...1c.1.64.tablet-gws..1.9.727.0.CwxHzabKoPE
mybestgermanrecipes.com/russian-bread-cookies/
baby-cafe.cz/forum/diskuse/78/43361
Není to úplně indentické, to je pravda, ale dost se to blíží a ještě vychytám. Na těch cizích stránkách jsem nic objevného nezjistila, snad že je jen z kakaa a trošky skořice, já si ale tu kávovou příchuť dost pamatuji. Takže asi taky lidová tvořivost, pro změnu zahraniční
Jediné pozitivní je, že se snad dají koupit v Rakousku
A idem ich asi dnes pripraviť.
Děkuji Děkuji Děkuji
Takže ruský chleba
maris:
...já to zase před sebou vidím skoro naživo takto:
Korpusy vyběhlé skoro 1cm a od základny odskočené krčkem
Povrch hladký a lesklý skoro jako glazovaný
Vo vnútri to bylo jako moje dutá hlava
No, zapracuju na tom; bílků mám zrovna (po pečení frgálů) v lednici hafo
Uvidíme, zda se náhodou nezadaří podle mých představ...
Edit:
Děvčence
20´nechat odpočinout a pak 15´péci.
zloženie je takmer totožné s týmto receptom, keksy majú tvary písmen
Dámy, vítejte v klubu pátračů po rcp na autentický passianz, pasianz či čert ví ako sa to vlastne volá v neznámé zemi původu...
Jedno, zda jeden dělá francouzskou či italskou meringu, jedno zda to patlá z hladké, polohrubé a naposledy zrovna minulý týden z hrubé mouky http://www.labuznik.cz/recept/pasians/ jedno zda před pečením den sušíte v místnosti, jedno zda sušíte v troubě, jedno zda pečete hned, tak vždycky to vyjde nastejno - pasiáns to není
Když si chci ověřit něco sporného v rcp, tak hledám v národních kuchařkách... Když jsem gůůůglil pasiáns (různě psaný název) tak v Google it, d, at, fr ani ťuk
Prosím, nenajde se na TOP osoba, která bude v hledání původního rcp úspěšnější než ich