Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 748 kJ / 3 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,74 g |
Tuky | 28,41 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 699 mg |
Sodík | 3,58 g |
Sůl | 0,57 g |
Sacharidy | 681,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: zapneme troubu (horkovzdušná 180°C).
Krok 2: Všechny ingredience smícháme a rozšleháme šlehačem, jedlou sodu přidáme před koncem šlehání (těsto je celkem řídké konzistence v chladu rychle tuhne).
Krok 3: Těsto rozdělíme na 4 díly které roztáhneme rovnoměrně stěrkou na plech (pokud se těsto blbě roztahuje lechce nahřejeme plech aby se těsto zahřálo popř ho nahřejeme v sáčku v vodní lázni ad znovu rozpustíme med a tuky v něm obsažené).
Krok 4: Pečeme v předehřáté troubě cca 4,5minuty (čím víc do zlatova těsto bude tím víc jde vidět struktura medovníku).
Krok 5: Po upečení a vychladnutí vykrojíme kruh o velikosti medovníku (Po upečení a schladnutí je těsto někdy velmi křupavé nebojte navlhne z krému).
Krok 6: Zbylé odřezky těsta proženeme mixérem na velmi hrubou strouhanku (budeme ještě potřebovat)
Krok 7: Krém 1: Zakysaná smetana
Krok 8: Krém 2: Rozšleháme ztuhlé máslo a karamelové salko (pokud nemáme karamelové salko tak jde vyrobit popřípadě 2h převařit salko klasické).
Krok 9: Na první těsto naneseme zakysanou smetanu přiložíme další těsto a dáme korpus takto střídáme dále. Na uplný vrch příde salko, které rozetřeme i po obvodu a zasypeme strouhankou vytvořenou z přebytků těsta, boky poctivě uplácáme.
Zveřejněno 9. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník - Bára
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/80Bo
Moje poznámka
Medovník - Bára
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/80Bo
Nejnovější recepty
Rychlovka z listového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Bezlepkové karamelizované jablečné muffiny s ořechy
Přidáno před 13 hodinami
Tortillové košíky
Přidáno před 14 hodinami
Sýrové hrudky s pažitkou
Přidáno před 16 hodinami
Bylinkové pesto
Přidáno 6. 5. 2025 19:32
Grilovaný chřest s pikantním přelivem a sezamem
Přidáno 6. 5. 2025 14:09
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opravdu křupavé vafle
xxxVendy před 33 minutami
Mrkvové muffiny nebo koláč
kimil před 2 hodinami
Anglické palačinky
Layoo před 7 hodinami
Brokolice v sýrové omáčce
Jan236737488 před 13 hodinami
Víťovi muffiny
VitaKuchar20 před 13 hodinami
Hovězí roštěná na cibuli
Sahula před 13 hodinami
Banánové muffiny
VitaKuchar20 před 13 hodinami
Hovězí na česneku
Modraska před 14 hodinami
Tématické fráze:
medovník se zakysanou smetanou,
medovník originál recept,
medovnik recept,
originál medovník recept,
jak převařit salko,
medovník salko recept,
medovník ze ze zakysané smetany,
fotmedovnik,
domácí medovník ze salka,
medovník originál,
medovnik jako z obchodu,
domaci medovník originál recept,
medovnik na prodej,
medovnik ze zakysané smetany,
medovník bez karamelového salka,
medovník ze salka,
medovník recept se zakysanou smetanou,
bara recepty,
medovník recept salko zakysaná smetana,
rychlý medovník se zakysanou smetanou
Suroviny:
vejce,
tuk hera,
med,
mouka hladká,
cukr,
soda jedlá,
smetana zakysaná,
salko,
máslo
Komentáře (9)
http://www.foodstyle.cz/products/medovnik-se-dvema...
http://www.popelky.cz/dum-a-byt/medovnik-se-dvema-...
prace.hyperinzerce.cz/obchod-prodej/inzerat/4513673-domaci-medovnik-poptavka-praha/
a ta druhá taky, a navíc je u ní recept s trošku jinými ingrediencemi
www.foodstyle.cz/products/medovnik-se-dvema-druhy-kremu/
Tož tak.