Závin z řeckého phillo (filo) těsta
Těsto filo je oblíbené v zemích Balkánu, konkrétně Řecka. Díky jeho neutrální chuti můžete plnit čímkoli. Podle našeho receptu jej připravíte jedna radost a vykouzlíte tak sladké i slané záviny.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 722 kJ / 3 997 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,00 g |
| Tuky | 61,80 g |
| Vláknina | 30,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,21 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 730,09 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 16. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Závin z řeckého phillo (filo) těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gE4
Moje poznámka
Závin z řeckého phillo (filo) těsta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9gE4
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 25 minutami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 55 minutami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 16 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 20 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno 4. 12. 2025 10:27:37
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 52 minutami
Frgálová buchta
Merylas před 52 minutami
Buchty na páře
Merylas před 52 minutami
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 53 minutami
Pikantní česneková polévka
Merylas před 53 minutami
Dušené hlávkové zelí na slanině
Merylas před 53 minutami
Sýrovo-brokolicové placky
alcerm před 1 hodinou
Tématické fráze:
filo těsto,
těsto filo,
filo testo recept,
filo těsto recepty,
recept na filo těsto,
co je filo těsto,
filo těsto kde koupit,
těsto filo koupit,
recepty z filo těsta,
kde koupit filo testo,
řecké těsto,
filo těsto - recepty,
řecké listové těsto,
listové těsto filo,
těsto filo recept,
co je filo těsto kde koupit,
řecké moučníky,
filo,
recepty na těsto filo,
řecký moučník
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
voda,
olej olivový,
solamyl
Komentáře (26)
- nechala jsem jen jednu vrstvu, přeci jen se mi nepovedlo udělat tak tenoučké jako kupovaný originál, takže to bylo spíš tako tenké tažené těsto...
- potřela jsem jen vršek vajíčkem s mlékem...
- těsto jsem měla v míse a přikryté folií, vždy jsem si jen kusek odtrhla a zpracovala, zbytek byl stále přikrytý
myslím, že houby či špenát by byly taky výborné...
jinak Řekové to používají na baklawu, plní špenátovou nebo masovými směsí a taky to lze smažit na oleji...