Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 356 kJ / 324 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,29 g |
Tuky | 21,84 g |
Vláknina | 0,68 g |
Cholesterol | 538 mg |
Sodík | 481 mg |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 13,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krajíc chleba dáme do toustovače. Mezitím v misce rozmíchám vajíčka s mlékem, soli a pepřem. Mléko dodá jednak na objemu, jednak chuťové jsou pak vajíčka nadýchanější.
Krok 2: Na jedné pánvičce rozehřejeme trochu másla a naskládáme vedle sebe plátky slaniny a přiklopíme pokličkou, aby slanina nezačala prskat z pánve. Po několika minutách slaninu obrátíme a osmažíme i druhou stranu (délka smažení záleží na libosti každého jedlíka).
Krok 3: Jakmile je slanina hotová, přidáme trochu více másla a přidáme do stejně pánve klobásu a opečeme jako buřty.
Krok 4: Zatím v druhé pánvi použijeme zbytek másla na smažení a přidáme vaječnou směs a za stálého míchání uděláme míchaná vejce. Necháme je mírně řidší neb teplem z pánve ještě dojdou.
Krok 5: Na servírovacím talíři naaranžujeme toast s malou lžičkou másla, dvěma plátky sýrů, vajíčka, klobásu a slaninu. Podáváme ihned ještě teplé. K vajíčkům můžeme přidat malou misku s kečupem.
Zveřejněno 7. 12. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snídaně pro velké jedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jN9y
Moje poznámka
Snídaně pro velké jedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jN9y
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 3 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 10 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 11 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 14 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 15 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 1 hodinou
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 1 hodinou
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 1 hodinou
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 1 hodinou
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 1 hodinou
Krkovička po farářsku
Olympus před 2 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 2 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 3 hodinami
Tématické fráze:
pro velké jedlíky,
www recept na bokovinu
Suroviny:
vejce,
mléko,
sýr,
chléb,
klobása,
kečup sladký,
rajče,
máslo,
slanina,
máslo,
sůl,
pepř
Komentáře (8)
Něco podobného si občas dělám - říkám tomu - prkýnko moravského zemana!!! Jenom já tam mám domácí uzenou bokovinu, místo plátků osmažené slaniny, a kyselé okurky, a sterilované beraní rohy, a kousek nějakého zrajícího sýra, hermelínu, nivy... a na zapití pochopitelně pivo!!!!!!
K receptu nemám připomínku, dala bych si jen polovinu, ale šlo by to
Jen upozornění: čeština má i háčky a čárky.
Rama není máslo.
Pokud je slanina opečená (a nevyndáme ji), pak po opečení klobásy musí být spálená.