Lenčin kuřeci guláš à la Casey

Casey Kuchařka: Casey

Drůbeží maso 5 názorů

Suroviny

2 větší kuřecí prsa - rozpůlená na 4 části a nakrájená na 1x1 cm velké kostky
2 lžíce sádla (nebo rostlinného oleje)
1 větší cibule - nakrájená na drobno
3-4 stroužky česneku - procezeneho
1-2 lžíce majoránky
3 lžíce mleté papriky
trochu rostlinoveho oleje
sůl
pepř
2 kostky kuřecího bujónu (masoxu)
1 lžíce sójové omáčky
2 bobkové listy
voda dle potřeby
trochu mouky na zahuštění
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na hlubší pánvi rozpálíme olej a přidáme nakrájenou cibulku, orestujeme do zlatová, přidáme česnek a necháme cibuli za stálého míchání dosklovatět.

  2. Přidáme osolené a opepřené masové kostky a rychle že všech stran osmažíme. Dodáme papriku, majoránku, bobkové listy a bujónové kostky, zalijeme cca 2 hrnky vody a sójovou omáčkou.

  3. Přikryjeme pokličkou tak, aby mohla unikat pára a nepřetékala voda z hrnce. Za občasného míchání přilijeme 1 či další 2 hrnky vody, případně dochutíme sójovou omáčkou k ostřejší chutí.

  4. Snížíme teplotu varu a necháme povařit dokud maso není úplně měkké. V malé misce či hrnku smícháme trochu mouky se studenou vodou a za neustálého míchání přidáváme do gulášové směsi až dosáhne husté konzistence. Podávám s bramborovými knedlíky.

Poznámka

Bramborove knedliky : Pouzivam klasickou smes, po uvareni necham vychladnout, mnohem lepe se kraji.

Misto cesnekovych strouzku se take da pouzit cesnekovy prasek.

Nekdo pridava do smesi i kmin.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Lenčin kuřeci guláš à la Casey

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Casey, na toprecepty chodí většina lidí z čech nebo ze slovenska, masox bych určitě nedoporučovala... Ten všechno jídlo "zabije", půl kostičky ještě jde, ale víc rozhodně ne... (pro 4 porce).
    Jinak zahuštění moukou - omáčka sice zhoustne rychle, ale opravdu se musí vařit aspoň 10 minut, aby v jídle nebyla cítit (jak píše i Tom Beyk). To je spíš rada pro ostatní kdo budou chtít tenhle recept zkoušet :-)

    Odpovědět

  • Casey Casey(autorka receptu)

    Petra: V jistem slova smyslu souhlasim, ale ja varim v Americe a tam ty bujony sou jsou hrozne male a prakticky bez klasicke chuti na co jsme zavykli v Cechach, takze souhlasim a proto rikam, ze se to musi doplit vodou dle vlastni chuti. Navic zde nerozdeluji mouku na ruzne druhy, tak ono to houstne hodne rychle, ale dekuji za komentar, muzete zkusit upravit dle sve vlastni chuti :)Lenka

    Odpovědět

  • Tom Beyk Tom Beyk

    Petra:...naprostý souhlas, na takové množství masa 2 masoxy to musí být hrozně slané. Navíc, ta mouka nakonec se musí vařit minimálně 15 minut jinak je cítit.:-S

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Guláš z kuřecího masa jsem také ještě nezkoušela. Ale pokud orestujeme cibulku do zlatova, tak jí pak těžko budeme dorestovávat do sklovata... 2 kostky masoxu - když už, tak stačí půlka bujonové kostky, dát tam dvě tak to přebije chuť všeho ostatního... Sojovka do guláše také nepatří...
    Nevím nevím tenhle recept se mi moc nepozdává :-)

    Odpovědět

  • medmic medmic

    Hmm, tak guláš z kuřete jsem nikdy nezkoušel. Zajímavé. Tohle otestuji, jen asi místo prsou použiju stehenní řízky (mají výraznější chuť)

    Odpovědět

Tématické fráze: guláš z kuřecího masa kuřeci guláš guláš z kuřecích prsou rostlinné maso ala husa kuřecí guláš na smetane kure na gulas

Zapomněl/a jsem heslo