Krkovice pečená na červeném kysaném zelí s brusinkami

mika59 Kuchařka: mika59

Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

2 hrubší plátky krkovice (po cca 200 g)
500 g červeného kysaného zelí
větší cibule
hrst sušených brusinek
150-200 ml jablečného džusu nebo moštu
plná lžíce sádla
rovná lžička mleté papriky
mletý kmín
1 stroužek utřeného česneku
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a nařízneme na okrajích. Rozpustíme sádlo a do teplého vmícháme papriku, kmín a česnek. Maso v tom namočíme a v pokojové teplotě necháme 1/2 hodiny marinovat.

  2. Připravíme pekáček a vložíme zelí. Nakrájíme cibuli na kousky a společně s brusinkami vmícháme do zelí. Podle chuti dosolíme. Celý obsah misky s masem položíme na zelí, podlijeme džusem a pekáček přikryjeme.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 st. cca 45 minut do měkka. Poté odkryjeme a chvíli dopečeme na barvu. Podáváme s knedlíky houskovými nebo bramborovými.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 768 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovice pečená na červeném kysaném zelí s brusinkami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: krkovička pečená na kysaném zelí krkovicka na cervenem zeli s brusinkami pečená krkovička plátky pečená krkovice maso pečené na kysaném cervenem zelí krkovička na červeném zelí krkovice recept krkovička na červeném kysaném zelí krkovice na zelí s jablky krkovice pěčená na kysaném zelí pečena krkovicka pečená krkovice na kysaném zelí krkovička na kysaném zelí

Zapomněl/a jsem heslo