Snídaně pro velké jedlíky

Casey Kuchařka: Casey

Doba přípravy: 20 minut 1 porce Ostatní 7 názorů

Suroviny

2 vajíčka (na 1 porci)
trochu mléka (používám nizkotučné, ale zaleží na každého preferenci
2 plátky sýra (pouzivam Kraft)
1 krajíc celozrného chleba - toastovaného
2 kousky uzené polské klobásy - rozkrojené jako buřty, aby nepraskaly
2 lžíce kečupu
1/2 rajčete - nakrajené na měsíčky
1 lžička masla (napr. Rama)
6 kousku slaniny
několik lžic másla na smaženi
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Krajíc chleba dáme do toustovače. Mezitím v misce rozmíchám vajíčka s mlékem, soli a pepřem. Mléko dodá jednak na objemu, jednak chuťové jsou pak vajíčka nadýchanější.

  2. Na jedné pánvičce rozehřejeme trochu másla a naskládáme vedle sebe plátky slaniny a přiklopíme pokličkou, aby slanina nezačala prskat z pánve. Po několika minutách slaninu obrátíme a osmažíme i druhou stranu (délka smažení záleží na libosti každého jedlíka).

  3. Jakmile je slanina hotová, přidáme trochu více másla a přidáme do stejně pánve klobásu a opečeme jako buřty.

  4. Zatím v druhé pánvi použijeme zbytek másla na smažení a přidáme vaječnou směs a za stálého míchání uděláme míchaná vejce. Necháme je mírně řidší neb teplem z pánve ještě dojdou.

  5. Na servírovacím talíři naaranžujeme toast s malou lžičkou másla, dvěma plátky sýrů, vajíčka, klobásu a slaninu. Podáváme ihned ještě teplé. K vajíčkům můžeme přidat malou misku s kečupem.

Poznámka

Pripravujeme-li snidani pro vice lidi, znasobime mnozstvi ingredienci proporcim.

Taktez misto kecupu se daji pouzit ruzne omacky jako napr. Tabasco, kreativite se meze nekladou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Snídaně pro velké jedlíky

  • Kadlik Kadlik

    Kouzelné!!!
    Něco podobného si občas dělám - říkám tomu - prkýnko moravského zemana!!! Jenom já tam mám domácí uzenou bokovinu, místo plátků osmažené slaniny, a kyselé okurky, a sterilované beraní rohy, a kousek nějakého zrajícího sýra, hermelínu, nivy... a na zapití pochopitelně pivo!!!!!!:-))

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Casey: V pohode píš bez interpunkcie, takých receptov je tu veľa a nie je ich problém prečítať.;-)

    Odpovědět

  • Casey Casey(autorka receptu)

    Vitko: Cary a hacky klidne doplnte, name klavesnici to bohuzel nejde, tak predem dekui :)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Vitko: interpunkci může doplnit jen moderátor nebo admin. Pokud recept zkopíruješ k sobě a vložíš znova, objeví se jako tvůj recept ;-) Receptů bez interpunkce nebo třeba ve slovenštině tu máme plno a myslím, že to fakt nevadí, čitelné a srozumitelné to přece je.:yes:

    Odpovědět

  • Vitko Vitko

    pokud to autorovi nebude vadit tak doplním háčky a čárky.

    Odpovědět

  • Jana Pá Jana Pá

    Ota: ano, máme háčky i čárky, jenže autor žije v Americe, takže bude asi problém s klávesnicí ;-), ale např. já to normálně přečtu !
    K receptu nemám připomínku, dala bych si jen polovinu, ale šlo by to:-p

    Odpovědět

  • Ota Ota(neregistrovaná)

    Nic proti seznamu surovin.
    Jen upozornění: čeština má i háčky a čárky.
    Rama není máslo.
    Pokud je slanina opečená (a nevyndáme ji), pak po opečení klobásy musí být spálená.

    Odpovědět

Tématické fráze: www recept na bokovinu

Zapomněl/a jsem heslo