Snídani sněz sám, o oběd se rozděl s přítelem, večeři dej nepříteli - toto zlaté pravidlo znaly již naše babičky
Snídaně by měla být vydatná a dodat nám mnoho energie do nového dne. Oběd, druhé jídlo dne, by nás měl dostatečně zasytit a zahřát. Ale večer již tolik jíst nepotřebujeme, výdej energie už nebude velký.
Jenže potíž je v tom, že i když se v poledne možná ještě rozdělíme o oběd s přítelem, večer obvykle žádného nepřítele po ruce nemáme, tudíž se pro mnohé z nás stane poslední jídlo tím nejvydatnějším. Není divu - po celodenním shonu a plnění úkolů, konečně máme chvíli klidu a pohody, během které se můžeme nerušeně najíst.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Rozložení jídel během dne
Vydatná snídaně
K snídani si mnozí z nás rádi dají talíř kaše - zřejmě nejoblíbenější je ovesná, připravená z jemných vloček a doplněná čerstvým ovocem, ořechy i semínky. K chuti nám přijde miska jogurtu s čerstvým nebo mraženým ovocem (jahody, borůvky, maliny), jako sladidlo můžeme použít med. Pochutnáme si také na vydatné pomazánce s celozrnným pečivem.
Chutný oběd
Součástí našich obědů bývají luštěniny, obiloviny a brambory. Často používáme tepelně upravenou zeleninu, a kdo chce, doplní ji sýrem, vejcem nebo masem. Zeleninu vaříme v páře, dusíme, zapékáme, smažíme nebo zpracujeme do karbanátků. Dostatečným obědem je i talíř vydatné polévky s chlebem nebo chutný guláš.
Lehká večeře
Mezi oblíbené večeře patří zeleninové saláty, které podáváme s pečivem. Můžeme uvařit i něco teplého - hlavně v chladném období roku nám teplé jídlo přijde vhod. Mohou to být uvařené gnocchi nebo těstoviny se zeleninou a plátkem tofu, či s kuřecím masem.
Komentáře