Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 205 kJ / 6 263 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,43 g |
| Tuky | 240,76 g |
| Vláknina | 16,20 g |
| Cholesterol | 1,12 g |
| Sodík | 993 mg |
| Sůl | 2,84 g |
| Sacharidy | 905,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus :
Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120 g). Krok 2: V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Krok 3: Postupně přiléváme olej, natrouhanou čokoládu, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Nakonec vmícháme sníh. Krok 4: Krém:
Salko vaříme 2,5 hodiny.
Vychladlé Salko a máslo vyšleháme v hladký krém. Krok 5: Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu. Krok 6: Marcipán:
Z přísad vypracujeme vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.
Ušleháme bílky s polovinou cukru (s 120 g). Krok 2: V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Krok 3: Postupně přiléváme olej, natrouhanou čokoládu, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Nakonec vmícháme sníh. Krok 4: Krém:
Salko vaříme 2,5 hodiny.
Vychladlé Salko a máslo vyšleháme v hladký krém. Krok 5: Korpus ještě pod krém mažu rybízovým či jiným pikantním džemem s troškou rumu. Krok 6: Marcipán:
Z přísad vypracujeme vláčnou hmotu a pak už jen patlat a patlat.
Zveřejněno 4. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort Pat a Mat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Vr
Moje poznámka
Dort Pat a Mat
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v2Vr
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 8 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 9 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 9 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 10 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 3 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 3 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 5 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 7 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 7 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 8 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 8 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 8 hodinami
Tématické fráze:
dort pat a mat,
pat a mat dort,
dorty pat a mat,
marcipánový pat a mat dort,
dort s patem a matem,
dort mat a pat,
pat a mat z marcipánu,
pat a mat,
pat a mat dorty,
dort pat a mat v autě,
dort auto,
dorty s patem a matem,
pat a mat na dort,
marcipanove dorty pat a mat,
dorty pro děti pat a mat,
marcipán pat a mat,
dort pat mat,
pat a mat marcipán,
pat a mat postup,
dorta pat a mat
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
vejce,
cukr moučkový,
olej,
voda,
čokoláda hořká,
salko,
máslo,
cukr moučkový,
mléko sušené,
med,
olej,
rum,
voda,
esence mandlová
Komentáře (22)
http://www.toprecepty.cz/recept/16692-falesna-marc...
a nebo z dortového webu:
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=11&t=4
p.s.já tedy raději používám kupovaný smartflex velvet, mám s ním výborné zkušenosti