Bednička jahod
Přineste oslavenci na stůl kousek léta s originálním dortem ve tvaru bedničky jahod! Tento jedinečný dort okouzlí nejen svou osvěžující chutí, ale také nápaditým designem. Uvnitř najdete lahodný piškot a jemný krém, zatímco povrch je ozdoben realistickými jahodami z marcipánu.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 422 kJ / 7 271 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 114,97 g | 
| Tuky | 404,99 g | 
| Vláknina | 25,50 g | 
| Cholesterol | 1,69 g | 
| Sodík | 723 mg | 
| Sůl | 1,57 g | 
| Sacharidy | 778,85 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Krém: V 250 ml mléka uvaříme jahodový pudink a necháme úplně vychladnout.
	Krok 2: Poté vyšleháme máslo, zašleháme do něj pudink a po lžících přidáváme domácí jahodovou marmeládu (já dala z lesních červených jahod). Dosladíme podle chuti.
	Krok 3: Korpus: Celá vejce, moučkový a vanilkový cukr dáme vyšlehat do pěny. Hned v začátku šlehání přidáme 3 lžíce horké vody. Po vyšlehání přidáme do hmoty prosátou mouku a solamyl s práškem do pečiva.
	Krok 4: Hotové těsto nalijeme do připravené malé obdélníkové formy 25x33 cm, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 40 minut.
	Krok 5: Mezitím připravíme jahody z marcipánu – tvarujeme ručně a nastříkáme červenou barvou (airbrush nebo potravinářská barva ve spreji). Necháme zaschnout.
	Krok 6: Vychladlý korpus 2x překrojíme, pokapeme rumem, potřeme jahodovým krémem a poklademe překrojenými jahodami a složíme na sebe.
	Krok 7: Celé potřeme slabou vrstvou jahodového krému a necháme vychladit.
	Krok 8: Vychlazený korpus potáhneme tenkou vrstvou mléčné hmoty a dáme opět vychladit.
	Krok 9: Vyválíme mléčnou hmotu na sílu cca 0,5 mm a vykrojíme obdélníkové strany bedýnky (podle velikostí stran korpusu).
	Krok 10: Nastříkáme potravinářskou barvou (airbrush) nebo natřeme štětcem tak, aby alespoň přibližně měla barvu bedýnky na jahody a zaschlé přiložíme k bokům korpusu.
	Krok 11: Jedlým černým fixem na boky bedýnky namalujeme firmu dodavatele a čárové kódy.
	Krok 12: Poté vyválíme obarvený marcipán (cca 100 g) na jemný plát, kterým vysteleme bedničku a poklademe ji marcipánovými jahodami.
	Krok 13: Na cenovku napíšeme věk oslavence.
Zveřejněno 29. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Bednička jahod
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/plGX
Moje poznámka
					
				
Bednička jahod
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/plGX
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 10 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 6 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 8 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 9 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 9 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 10 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 11 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 12 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
						Tématické fráze:
						
							jahody recept, 
						
						
							recepty z jahod, 
						
						
							bedýnka na jahody, 
						
						
							jahody z marcipánu, 
						
						
							sumec recept, 
						
						
							dorty k promoci, 
						
						
							bedynky na jahody, 
						
						
							recept z jahod, 
						
						
							bedynky od jahod, 
						
						
							jahoda z marcipánu, 
						
						
							bedynka od jahody, 
						
						
							jahody v bednicce, 
						
						
							bedýnka na na jahody, 
						
						
							dort bedýnka s s jahodami, 
						
						
							bedýnka od jahod, 
						
						
							top recepty jahody, 
						
						
							?zaschle jahody, 
						
						
							recept jahody, 
						
						
							recept na jahody, 
						
						
							co z bedynek z jahod
						
					
						Suroviny:
						
							vejce, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							prášek do pečiva, 
						
						
							voda, 
						
						
							pudink jahodový, 
						
						
							mléko, 
						
						
							máslo, 
						
						
							jahodová marmeláda, 
						
						
							jahody, 
						
						
							korpus, 
						
						
							marcipán, 
						
						
							potravinářské barvivo, 
						
					
	
			
	
	
	
	
	
	
Komentáře (11)