Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 339 kJ / 3 905 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,27 g |
Tuky | 214,32 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 3,67 g |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 431,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Začněte přípravou ingrediencí – máslo dejte povolit na teplé místo a vejce vyndejte z lednice, aby se ohřála na pokojovou teplotu.
Krok 2: Zapněte troubu na 160 °C a dortovou formu vymažte máslem nebo ji v ideálním případě pečlivě vyložte pečicím papírem – tak budete mít jistotu, že se dort nepřipeče a na krajích nebudete mít ošklivé zbytky mouky.
Krok 3: Mouku prosejte s práškem do pečiva a kvalitním tmavým kakaem.
Krok 4: Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a postupně do něj zašlehávejte i vajíčka (pokud by byla studená, ochladila by i máslo, a to byste nevyšlehali!).
Krok 5: Do máslové pěny postupně přidávejte směs mouky a kakaa a smetanu nebo podmáslí. Úplně nakonec přidejte lžíci vinného octa, sodu a barvivo. Těsto nalijte do připravené formy (pekl jsem na plechu) a pečte v troubě asi 20–25 minut.
Krok 6: Zda je dort upečený, poznáte podle toho, že při zapíchnutí špejle do středu se na ni těsto nelepí.
Krok 7: Dort následně nechte úplně vychladnout (v originále se dokonce mrazí!).
Zveřejněno 20. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Auto Blesk Mcqueen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PE7A
Moje poznámka
Auto Blesk Mcqueen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PE7A
Nejnovější recepty
Grilované kuřecí à la šavarma
Přidáno před 2 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 3 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 4 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 4 hodinami
Pikantní topinky s hlívou
Přidáno před 4 hodinami
Tortilla plněná špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnkový koláč s rebarborou
Ctveranda před 29 minutami
Ořechový dort s pudinkovým krémem
lucy.lashing před 39 minutami
Pomerančová bábovka (hrníčková)
Rabik před 2 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Almato před 2 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Veraap před 16 hodinami
Guláš z multifunkčního hrnce
Nora. před 19 hodinami
Babiččina koprová omáčka
Sefiragold před 20 hodinami
Knedlík houskový jednoduchý a rychlý
Sefiragold před 20 hodinami
Mřížkový koláč - osvědčený
hana.jenikovska před 20 hodinami
Drůběží v peřině
Dadka0 před 23 hodinami
Tématické fráze:
dort blesk mcqueen,
dort blesk mcqueen postup,
dort blesk mc queen,
dort auto mcqueen,
dort mc queen,
dort mcqueen,
blesk mcqueen dort,
dort auto blesk,
mcqueen dort,
dorty blesk mcqueen,
blesk mc queen dort,
dort mc queen obrázky,
postup na dort auto,
dort auto postup,
dort auto mc queen,
dort auto mcqueen postup,
jedly papir blesk mcqueen,
dort s mcqueen,
recepty.blesk.cz,
auto mc queen jedlý papír
Suroviny:
red velvet,
máslo,
mouka hladká,
kakao,
prášek do pečiva,
cukr krystal,
vejce,
smetana zakysaná,
ocet vinný bílý,
soda jedlá,
potravinářské barvivo červené,
Komentáře (5)
Ano obrázek patří k receptu, potahování je klasika, rozválet fondán položit a uhladit. Tvarování dortu se dělá podle předlohy kdy se korpus řeže a řeže tak dlouho dokud z něho není auto.Kola jsou udělána ze sušenek OREO a potažena fondánem. Polepy jsou vytištěny s jedlého papíru a přilepeny piping gelem. Toď vše.