Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 339 kJ / 3 905 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,27 g |
| Tuky | 214,32 g |
| Vláknina | 10,80 g |
| Cholesterol | 1,12 g |
| Sodík | 3,67 g |
| Sůl | 1,15 g |
| Sacharidy | 431,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Začněte přípravou ingrediencí – máslo dejte povolit na teplé místo a vejce vyndejte z lednice, aby se ohřála na pokojovou teplotu.
Krok 2: Zapněte troubu na 160 °C a dortovou formu vymažte máslem nebo ji v ideálním případě pečlivě vyložte pečicím papírem – tak budete mít jistotu, že se dort nepřipeče a na krajích nebudete mít ošklivé zbytky mouky.
Krok 3: Mouku prosejte s práškem do pečiva a kvalitním tmavým kakaem.
Krok 4: Změklé máslo vyšlehejte s cukrem a postupně do něj zašlehávejte i vajíčka (pokud by byla studená, ochladila by i máslo, a to byste nevyšlehali!).
Krok 5: Do máslové pěny postupně přidávejte směs mouky a kakaa a smetanu nebo podmáslí. Úplně nakonec přidejte lžíci vinného octa, sodu a barvivo. Těsto nalijte do připravené formy (pekl jsem na plechu) a pečte v troubě asi 20–25 minut.
Krok 6: Zda je dort upečený, poznáte podle toho, že při zapíchnutí špejle do středu se na ni těsto nelepí.
Krok 7: Dort následně nechte úplně vychladnout (v originále se dokonce mrazí!).
Zveřejněno 20. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Auto Blesk Mcqueen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PE7A
Moje poznámka
Auto Blesk Mcqueen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PE7A
Nejnovější recepty
Pečený hermelín s jablíčky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 54 minutami
Andílek pro štěstí
Přidáno před 1 hodinou
Jednohubky s pomazánkou z loveckého salámu
Přidáno před 1 hodinou
Linecká barevná kolečka
Přidáno před 1 hodinou
Asijské kuřecí kousky v zelenině s nudlemi
Přidáno před 8 hodinami
Skořicové hvězdičky s polevou
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí kmínový chleba
boomgo před 47 minutami
Křenová omáčka s uzeným
Sahula před 2 hodinami
Pomazánka ze zbylých bílků
Pecka před 2 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Lucinka85 před 3 hodinami
Kuličky z medového těsta
jeklovav před 4 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Miky30 před 5 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Majkas před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
lucyjezdikova před 6 hodinami
Bramboračka
artistichideaway před 8 hodinami
Tématické fráze:
dort blesk mcqueen,
dort blesk mcqueen postup,
dort blesk mc queen,
dort auto mcqueen,
dort mc queen,
dort mcqueen,
blesk mcqueen dort,
dort auto blesk,
mcqueen dort,
dorty blesk mcqueen,
blesk mc queen dort,
dort mc queen obrázky,
postup na dort auto,
dort auto postup,
dort auto mc queen,
dort auto mcqueen postup,
jedly papir blesk mcqueen,
dort s mcqueen,
recepty.blesk.cz,
auto mc queen jedlý papír
Suroviny:
red velvet,
máslo,
mouka hladká,
kakao,
prášek do pečiva,
cukr krystal,
vejce,
smetana zakysaná,
ocet vinný bílý,
soda jedlá,
potravinářské barvivo červené,
Komentáře (5)
Ano obrázek patří k receptu, potahování je klasika, rozválet fondán položit a uhladit. Tvarování dortu se dělá podle předlohy kdy se korpus řeže a řeže tak dlouho dokud z něho není auto.Kola jsou udělána ze sušenek OREO a potažena fondánem. Polepy jsou vytištěny s jedlého papíru a přilepeny piping gelem. Toď vše.