

Chilli con carne bleskem
Suroviny 4 porce
- 1 konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě nebo na paprice (aspoň s 60% masa)
- 2 párky
- 1 konzerva rajského protlaku
- 2 konzervy fazolí (na farbe nezáleží)
- 2 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- sůl
- černý pepř
- mletá sladká červená paprika
- chilli nebo Chilli con carne Kotanyi
- 1 kostka silného bujónu
Postup přípravy receptu
Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme na masti z konzervy bravčového mäsa. Pridáme pokrájané mäso a rozpustíme.
Pridáme nakrájané párky, podľa chuti soľ, čierne korenie, červenú papriku a smažime. Pridáme rajčinový pretlak, fazuľu (nálev ale iba z jednej konzervy).
Keď to začne variť pridáme rozmrvený bujón a chvíľu povaríme. Pridáme nastrúhaný cesnak, chili, alebo korenie Chilli con carne Kotanyi podľa chuti. Jeme s chlebom, alebo s pečivom.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chilli con carne bleskem
-
Simona Skolakova: Ahoj,najlepsia konzerva je z Lidlu, take tie hranate konzervy Oldenhäuser, maju okolo 80 percent masa.U nas stoja okolo 1,49 Eur.http://www.najcena.si/product/10681/oldenhauser--mesni-narezek-340g
-
Samozrejme aj rajčinový pretlak ide nahradiť čerstvými rajčinami. Doporučujem tak 5-6 dobre zrelých.
-
Konzervy nepoužívám, není-li to nezbytné. Tady nebylo.
Masovou konzervu jsem nahradil běžným mletým masem a fazolky jsem udělal čerstvé.
No a to bylo mňamózní! Máš bod a ostatním doporučuji, je to moc dobré. -
Klariska:
Dakujem a odskusam. -
-
Ten nápad s bravčovou konzervou do rizota ma zaujal. Je tu niekde naň recept? Ja ju dávam do zemiakov a je to super, ale s ryžou som to ešte neskúšal.
-
Taky tak dělám, koukám, kolik je tam masa. Celkově proti konzervám nic nemám. Pravda je, že se to nedá srovnat s tím, jaké byly kdysi, ty čínské byly nejlepší, ale i z konzervy se dá udělat super jídlo. Já vepřovku používám většinou na rizoto a všem tak chutná úplně nejvíc.
-
Díky moc za odpověď,tak koukám,že je to tam u Vás to samé jako tady.
-
Treba si dať pozor na to, koľko je tam percent mäsa. Tie konzervy kde je pod 60% mäsa nekupujem. Inak keď Vám nechutí bravčové kľudne môže byť aj Hovädzie vo vlastnej šťave, alebo na paprike. Tá výsledná chuť je skoro rovnaká. Ja osobne mám radšej Bravčové alebo Hovädzie na paprike. Ale keď nie je pomôžem si aj niečim iným. Naposledy som to robil s Ďábeským masem na fazuli. Bolo to sice trocha viac pikantné, ale tiež veľmi chutné.
-
yossi jen se zeptám u Vás máte dobré ty konzervy???tady totiž jsou celkem nepoživatelné,myslím tu vepřovou.Jinak to může být dobrá rychlovka,ale něco bych já osobně dala místo té vepřovky