Tvarohový dezert z časopisu Blesk

ivulinka Kuchařka: ivulinka

Doba přípravy: asi 1,5 hod. Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 31 názorů

Suroviny

Těsto:
150 g polohrubé mouky
1 KL prášku do pečiva
1 vejce
1 žloutek
75 g másla
75 g moučkového cukru
tuk
mouka na plech
Náplň:
500 g tvarohu
50 ml mléka
1 vanilkový pudink
100 g moučkového cukru
3 žloutky
1 vejce
50 ml oleje
Sníh:
4 bílky
4 lžíce cukru krystal
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, vajec, prášku do pečiva, másla a cukru vypracujeme těsto, které rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech.

  2. Tvaroh rozmixujeme s mlékem, přidáme vejce, cukr, olej a pudinkový prášek, náplň vylijeme na těsto, rozetřeme a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. asi 30 min.

  3. Bílky s cukrem vyšleháme do tuhého sněhu, kterým potřeme rozpečený koláč, posypeme moučkovým cukrem a vložíme do trouby a necháme jen lehce zhnědnout.

Poznámka

Recept pochází z časopisu Blesk Vaše recepty, autorkou je Martina Čížková z Datyně. Tímto jí děkuji za príma receptík k odpolední kávičce.

Pekla jsem ve dvou menších koláčových formách.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 234 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarohový dezert z časopisu Blesk

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    marepavla: děkuji, že jsi vyzkoušela a že vás recept nezklamal:-K

    Odpovědět

  • marepavla marepavla

    :yes: mám vyzkoušeno a je to luxus, dávám palec nahoru a ukladam :)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Mikel František: tady jste webu Toprecepty.cz, asi jste se spletl a po emailu do Blesku pátrejte jinde, děkuji za pochopení.

    Odpovědět

  • Mikel František Mikel František(neregistrovaný)

    Mám pro vaši redakci velmi dobrý námět na reportáž, ale nenám na vás e-mailovou, tak jsem si dovolil použít tuto a zároveň vás touto cestou prosím o zaslání e-mailové adresy na vaši redakci,kde bych rád uplatnil tu moji reportáž. Moje adresa je: mikel@uh.cz mob. 602 578 554 . Děkuji. Mikel Fr.

    Odpovědět

  • majka majka(neregistrovaná)

    Nevíte někdo co je to "nahatý máslo"?Bylo to v jednom receptu v posledním čísle.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    senky:Jani, díky za pochvalu i za fotěnku:-K

    Odpovědět

  • senky senky

    Byl dnes na odpoledne a byl vynikající:yes::yes: svědčí o tom už jenom drobečky v pekáči:-D:-D dokládám fotem;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Baruško, potěšila jsi mě jak komentíkem, tak i fotkou, díky:-K

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Ivanko - diky za vyborny nedelni moucnicek :yes:21:yes: Pridavam i fotku:-K

    Odpovědět

  • Lidunka Lidunka

    Báječný, lehounký dezert;-):yes: Děkuji za recept, přidávám fotku + bod:yes::yes::-K:-K

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Perfektní koláček:yes::yes:

    Odpovědět

  • Monca.H. Monca.H.

    +18 a fotky. Dezert je naprosto senzační,všem nám moc chutná:yes::yes: Fakt výborný!:-) akorát na konci jsem už nesypala mouč.cukrem,jinak vše podle receptu.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    ivulinka: no, u nás taky ne, Ivi:-D

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Jana Remkova:Janičko, děkuji za vyzkoušení, přidanou fotku a přidělený bodík, jsem ráda, že chutnalo, moc se ti povedl, u nás dlouho nevydžel, jak byl dobrý.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Vypadá hezky. Moje máma dělá koláč se sněhem, do kterého zamíchá rybíz a to těsto pod sladkým sněhem jakoby zkaramelizuje a je hrozně dobré...a v kombinaci s kyselým rybízem to nemá chybu. To byl téměř jediný koláč, který jsem si jako malá dala s chutí.
    Posílám bodík.:-)

    Odpovědět

1 2 3

Tématické fráze: blesk pro ženy blesk.cz blesk pro ženy recepty blesk recepty tvarohový dezert časopis blesk vaše recepty blesk pro ženy.cz bleskprozeny.cz blesk cz blesk cz recepty z blesku pro ženy tvarohové dezerty časopis blesk-vaše recepty recepty blesk blesk recepty.cz časopisy pro ženy tvarohový dezert bez mouky blesk .cz blesk pro ženy časopis-recepty blesk vaše recepty

Zapomněl/a jsem heslo