"Muffiny" s rajskou

Pro začátečníky Doba přípravy: 1 hodinka 14 názorů

Pro začátečníky Doba přípravy: 1 hodinka 14 názorů

Suroviny 12 ks

Muffiny:
1/2 kg kureci mlete maso
3 plátky tmavého toustového chleba - natrhat
trochu mléka na navlhčení toustů
1 vejce
strouhanka dle potřeby
sůl
pepř
mletý kmín
majoránka
5 stroužků česneku
Rajská:
3 lžíce oleje
2 lžíce másla
hl. mouka
cukr
280 g rajské protlaky
sůl
tymián
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Muffiny - klasická masová směs:
    1/2 kg kuřecího mletého, 3 plátky tmavého toust. chleba - natrhat, trochu mléka na navlhčení toustů, 1 vejce, strouhanka dle potřeby, sůl, pepř, mletý kmín, majoránka, 5 stroužků česneku.

  2. Tousty navlhčíme mlékem, přidáme ostatní suroviny, smícháme, zahustíme podle potřeby strouhankou, lžící nandáme do olejem vymazaných "muffinků" - množství stačí přesně na 12 ks v silikonové formě. Mokrou rukou ještě můžeme nahoře dotvarovat a uhladit.

  3. Rajská:
    3 lžíce oleje, 2 lžíce másla, hl. mouka, cukr, 2 x 140 g rajské protlaky, sůl, tymián, mletá skořice.

  4. Rozehřejeme olej a máslo, přidáme hl. mouku a připravíme světlou jíšku. Přidáme cukr (asi 3 velké lžíce) a chvilku restujeme. Zalijeme studenou vodou, rozmícháme dohladka, přidáme protlaky, sůl, koření, pořádně provaříme, příp. dochutíme. Podáváme s rýží, těstovinami či knedlíčkem.

Poznámka od kuchařky

Vím, že jde o klasický recept, ale přidávám spíš jako nápad na zpracování mletého masa. Nerada ho smažím, je pak nasáklé tukem, a jsem líná tvarovat karbanátky na plech (navíc nemám ráda zapatlané ruce od masa), tak mne dnes napadl tento trik - snad někoho zaujme. Vhodné nejen pro líné kuchařky, ale i pro začátečníky.

http://recepty-od-sofie.webnode.cz/recepty/

Komentáře k receptu "Muffiny" s rajskou

  • Suzymon Suzymon

    Také dělám něco podobného. Odvážím se přidat svůj recept. Dříve jsem maso mlela klasicky mlýnkem, ale pak mne přestalo bavit mytí toho mlýnku a jelikož nerada kupuji maso namleté někým jiným, nevím co tam ve skutečnosti je, tak si koupím sama. Někdy jen kuřecí, ale většinou míchám kuřecí a vepřovou kýtu. Nakrájím na kostky, cibuli také, česnek, sůl, pepř a koření podle nálady. To všechno naházím do robotu s tím sekacím nožem a přidám vajíčko, trochu oleje, domácí chleba z pekárny, ten bělější namočím do trochy mléka a přidám k tomu,nakonec čerstvou petržel s tou nešetřím, ale když není nic se neděje. No a pak zapnu mixér. Nechám rozsekat podle úvahy. Ale spíše najemno. Uvařím omáčku, také podle momentální chuti, rajskou,nebo jinou, jak se zlíbí a lžící vykrajuji noky a zavářím rovnou do omáčky. Je to hodně rychlé a moc dobré a pokaždé jiné, záleží na té omáčce.Přílohu volím podle omáčky,rýži, knedle, brambory, ale ale ať je jakákoliv, vždycky to chutná.No,a když není čas, je to výborné i s chlebíkem z pekárny. Omlouvám se za styl psaní,jsem moc ukecaná, neumím být stručná. Kdybych měla já napsat "kuchařku", tak z toho je "Vojna a mír".:-))

    Odpovědět

  • Sheeana Sheeana

    Dělám k rajské maso z vepřového pomletého masa s cibulí, česnekem, pepřem, solí (něco jako čebavčiči) podle http://www.knedlik.cz/. Kuřecí maso jsem s rajskou ještě kombinovat nezkoušela. Je to pak lepší s rýží nebo s knedlíky?

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973(autor receptu)

    vseumel: :-K Jen maličký zlepšovák pro líné kuchařky:-D:-D:-D Děkuji:-)

    Odpovědět

  • vseumel vseumel

    Dle názvu jsem si říkala, co to je? A ejhle ono to vypadá krásně.;-):-p:yes:

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973(autor receptu)

    Jana Remkova::-)Díky, Janičko:-):-K:-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • sofie1973 sofie1973(autor receptu)

    Simona Kucerova: Moc děkuji:-K:-)

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973(autor receptu)

    maris: jéééé, to je krásný,:yes::-D:yes:, to taky zkusím, úžasný nápad, díky:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Já dělám mleté v muffinkách podle Merylas :-p:-)
    http://www.toprecepty.cz/recept/2564-ruze-z-mleteh...

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Taky už jsem mleté maso takto dělala;-)+1:yes:

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973(autor receptu)

    mirca75: Díky, a máš pravdu, ale není problém po upečení hodit muffiny do omáčky a nechat je pěkně "natáhnout" omáčku;-) Se zbytkem od oběda jsem to tak udělala, tak k večeři uvidím:-))

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    sofie1973:-), opravdu je to něco netradičního a hezkého pro oko;-). Já mám raději, když mi maso pustí do omáčky chuť a i maso je natáhlé chutí omáčky, ale jak se říká - sto lidí, sto chutí. Ale nápad je to pěkný...;-).

    Odpovědět

  • sofie1973 sofie1973(autor receptu)

    1974andrea: Děkuju Andrejko:-K, měla jsem strach, že se bude někdo zlobit, že vkládám recept, kterých je tu už několik, potěšila jsi mě:-8:-) díky

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    To je bezva nápad:-!:-O:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: čebavčiči kuřecí muffiny muffiny z mletého masa kuřecí mufiny recept na čebavčiči čebavčiči recept kuřecí maso, muffiny proteinové muffiny postup na čebavčiči klasické muffiny netradiční muffiny masove muffiny co se zbytkem rajské omáčky líná rajská dvoubarevne tresnove muffiny kuřecí s rajskou muffiny z mletého massa jak na to muffiny myti kureciho masa netradicni muffiny.