Pacholík
Pacholík, smetánek, pramen zdraví z Posázaví, Lipánek - podobné svačinové dezerty, obsahující pod jiným jménem prakticky to samé. Jemný krém ze smetany a tvarohu. Připravit ho doma je jednoduchá záležitost.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 979 kJ / 951 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,70 g |
Tuky | 55,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 184 mg |
Sodík | 260 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 74,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny společně vyšleháme.
Krok 2: Krém dáme na několik hodin odpočinout do lednice.
Krok 3: Krém můžeme ochutit například kakaem, jahodami.
Zveřejněno 6. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pacholík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/70ny
Moje poznámka
Pacholík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/70ny
Nejnovější recepty
Kuřecí maso na paprice pro diabetiky bez mouky
Přidáno před 6 hodinami
Plněná kuřecí prsa s hráškem ( vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Maďarská krkovička
Přidáno před 9 hodinami
Čočka s kysaným zelím a paprikami
Přidáno před 11 hodinami
Sýrové tousty se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Šoulet s uzeným kuřecím stehýnkem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchtičky s krémem
Tatana61 před 2 hodinami
Pesto z pažitky
Bohunka37 před 2 hodinami
Smetanovo-kokosová bublanina
Bohunka37 před 2 hodinami
Tvrdý sýr
Lenina 123 před 5 hodinami
Banánové vafle
amaliesediv před 6 hodinami
Pomazánka z cottage - výborná, zdravá a dietní
Lucie1001 před 7 hodinami
Svíčková na smetaně
Toby. před 7 hodinami
Vepřové bylinkové špízy
E. J. K. před 8 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Ivana64 před 9 hodinami
Tvarohové koblížky
Hanka6677 před 9 hodinami
Tématické fráze:
pacholík,
pacholik z tvarohu recept,
domácí pacholík,
recept na domácí pacholík,
pacholík recept,
retro pacholik,
domácí smetánek recept podle hrušky,
recept na pacholíka,
tvarohový pacholík,
krem pacholik,
jak se dělá pacholík,
rezy pacholik,
domácí pacholík recept,
pacholík retro,
retro smetánek recepty,
recept pacholik,
pacholík z tvarohu,
dezert pacholik,
pacholik zákusek,
pacholik dezerty recepty
Suroviny:
tvaroh měkký,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
kakao,
jahody
Komentáře (15)
Co si pamatuju tak ten vaničkový býval hodně tekutý, quark je hustější, ale zase neni tak tuhý jako balený v alobalu.
Bydlím ve Španělsku tady je tvaroh takový hrudkovitý a i chuťově jiný, proto kupuji německý quark, který se nejvíce podobá tomu českému tvarohu.
Z mála nenáročných surovin jsi připravil rychlou a chutnou dobrotu