Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sedlčanský romadůžek v zázvorovém kabátku

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 686 kJ /
403 kcal
Bílkoviny11,47 g
Tuky1,39 g
Vláknina5,27 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy84,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na talíř nebo pracovní podložku položíme do kříže 2 plátky slaniny. Doprostřed položíme sedlčanský romadůžek do kterého dáme 4 měsíčky mandarinky. Krok 2: Plátky slaniny přehneme přes naplněný sýr a ještě jeden plátek slaniny obtočíme z druhé strany, aby byl otvor v sýru zcela uzavřený. Slaninu k sýru připevníme párátky a sýr zlehka obalíme v troše polohrubé mouky. Krok 3: Ze surovin na “kabátek“ umícháme těstíčko o hustotě jako na kapání do polévky a sýr v něm důkladně obalíme. Krok 4: Pozvolna smažíme v rozehřátém oleji v menším, hlubším kastrůlku, nebo ve fritovacím hrnci do zlatavé barvy. Krok 5: Podávala jsem s brambory uvařenými ve slupce a po oloupání prudce osmaženými na másle s trochou oleje. Krok 6: Dip byl ze zakysané smetany s nadrobno nakrájenou cibulkou.

Zveřejněno 7. 3. 2016

Poznámka autorky Anna Kocikova

Máme rádi tvarůžky v různé tepelné úpravě. Většinou pak ale musíme pořádně vyvětrat. Tentokrát jsem vyzkoušela rychlé pohoštění ze Sedlčanského romadůžku a obešlo se to bez “smrádku“. Pokud Vás recept láká, vyzkoušejte a uvidíte, že si pochutnáte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gE7G

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gE7G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jaromira18: :-8:-K

:yes:moc hezké a dobré.:-K:-K

zizala:Neomlouvej se,nic se neděje:-K:-*

clupmi: Proč spamuješ každý recept odkazem na své stránky, když ten odkaz máš u profilu :-O:-?:-//:no:
Jestli potřebuješ zvýšit návštěvnost, měj dobré recepty. Na zapečený gothaj nové návštěvníky sotva nalákáš ;-)

Omouvám se Aničce - Drahušce, ale nevydržela jsem :-8

Romadúr pro mě ano. +:yes:
http://clupmi.blog.cz

medmic:Děkuji:-KU nás také ze 6romadůžků zbyly jen dva na hlavní chod:-))

Bude ozkoušeno, jen musím koupit víc romadůžku, protože bych ho nestihl dovařit a byl by sežrán jen tak :-)

Tématické fráze:
sedlčanske tvarůžky, sedlčanský tvarúžek, sedlcansky.cz/recepty/grilovani

Suroviny:
sýr romadůžek, slanina anglická, mouka polohrubá, kompot mandarinkový, zázvor čerstvý, česnek granulovaný, sůl, prášek do pečiva, párátka, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu