Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 809 kJ / 2 105 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 123,14 g | 
| Tuky | 143,40 g | 
| Vláknina | 0,00 g | 
| Cholesterol | 351 mg | 
| Sodík | 4,19 g | 
| Sůl | 1,80 g | 
| Sacharidy | 80,56 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Do hrnce rozdrobíme tvaroh, zalijeme mlékem a přivedeme těsně pod bod varu. Přidáme citronovou šťávu (ne citronku!) a hrnec odstavíme z plotny. Mléko se srazí. Celou směs důkladně procedíme přes gázu.
	Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme odkapanou směs, sůl, jedlou sodu - popř. koření, bylinky podle chuti. Zvolna zahříváme, až se směs začne tavit.
	Krok 3: Roztavenou směs dáme do libovolné nádoby a necháme tuhnout na chladném místě nejlépe do druhého dne.
	Krok 4: Je vynikající a dá se i smažit. A hlavně - neobsahuje tolik chemických přísad jako ten kupovaný.
	Krok 5: Z této dávky uděláte cca 400 g tvrdého sýru.
Zveřejněno 16. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Tvrdý sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/43V1
Moje poznámka
					
				
Tvrdý sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/43V1
Náhodný recept
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 21 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 8 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 11 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 12 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 13 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 13 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 14 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 15 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							tvrdý tvaroh recepty, 
						
						
							tvrdý sýr recepty, 
						
						
							tvrdý syr, 
						
						
							recepty z tvrdého sýra, 
						
						
							nakládaný tvrdý sýr, 
						
						
							recept na tvrdy syr, 
						
						
							tvrdy syr recept, 
						
						
							jak se dělá syr, 
						
						
							recepty z tvrdého sýru, 
						
						
							jak se dělá tvrdý sýr, 
						
						
							recepty ze syra, 
						
						
							tvrdé sýry, 
						
						
							syr, 
						
						
							recept na syr, 
						
						
							tvrdý tvaroh recept, 
						
						
							pomazanka z tvrdého sýra, 
						
						
							recept tvrdý sýr, 
						
						
							sýrová pomazánka z tvrdého sýra, 
						
						
							recepty ze syru, 
						
						
							naložený tvrdy tvaroh
						
					
						Suroviny:
						
							tvaroh plnotučný, 
						
						
							mléko farmářské, 
						
						
							soda jedlá, 
						
						
							šťáva citronová, 
						
						
							máslo, 
						
						
							sůl, 
						
						
							koření, 
						
						
							bylinky
						
					
	
			
	
	
Komentáře (44)
I tvaroh jsem měla svůj - dělaný doma z kravského mléka. Jezdím přímo do kravína ......
Poradí mi prosím někdo?
Jj, máte recht
No, ale ono to platí i obráceně. Tedy, mělo by, že.
Jo, jo, taky mi to vše vadí, ale kdo to má stíhat?? Kváskový pečivo, sušenky, jogurt, šunka... a teď ještě sýr
NO, ukládám, letí bod a zkouším!!
Vaničkový se nehodí, je moc řídký.